30.8.15

Σταθάκης: Να κάνουμε τις τομές που υποσχεθήκαμε...

«Παρά τους συμβιβασμούς, υπήρξαν και νίκες» επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν...
δεσμευτήκαμε ποτέ ότι η κυβέρνηση θα είναι ένας εύκολος διάδρομος που θα τον προχωράμε και θα μας χειροκροτούν όλοι, δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς», τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι ο κόσμος εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαδοχικές εκλογές από το 2012 έως σήμερα και τον έφερε στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η πορεία της διακυβέρνησης κρίνεται, αναφέροντας ότι παρά τους συμβιβασμούς υπήρξαν και νίκες.

Ειδικότερα είπε ότι αυτά που συμφωνήθηκαν αναφορικά με την αγορά εργασίας έχουν συμβιβασμούς όμως, μεταξύ άλλων, δεν μειώθηκαν οι μισθοί, ότι στο χρέος επίκειται αναδιάρθρωση και μειώθηκαν οι στόχοι για τα πλεονάσματα και πως στις ιδιωτικοποίησεις έγιναν συμβιβασμοί αλλά υπήρξε η επιτυχία που αφορά στο Ταμείο.

Έθεσε και το ερώτημα-στοίχημα «εάν θα μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες τομές που υποσχεθήκαμε», για να τονίσει ότι το θέμα των εκλογών δεν αφορά μόνο στην κρίση για το εάν η κυβέρνηση υπέγραψε ή όχι μια συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα και που όμως δίνει προοπτική ανάκαμψης και σταθερότητας, αλλά και το «πόσο έτοιμοι είμαστε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: