31.8.15

Ουκρανία: Σοβαρά επεισόδια έξω από την βουλή...



Ενας νεκρός και τουλάχιστον 100 τραυματίες (ΦΩΤΟ & BINTEO)...
Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν έξω από το ουκρανικό κοινοβούλιο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από...
την έγκριση από την ουκρανική βουλή σχεδίου μεταρρύθμισης σύμφωνα με το οποίο οι φιλορωσικές περιοχές της χώρας θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Ο νεκρός σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία είναι άνδρας της εθνοφρουράς, ενώ στους 100 υπολογίζονται οι αστυνομικοί που έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων δέκα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.


Δεκάδες Ουκρανοί αστυνομικοί και μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από χειροβομβίδα, που εκτοξεύτηκε εναντίον τους έξω από το κοινοβούλιο στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, τη χειροβομβίδα πέταξαν εθνικιστές διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη σημερινή απόφαση των βουλευτών να διευρύνουν την αυτονομία των ανατολικών περιοχών της χώρας, όπου έχει ξεσπάσει επανάσταση από τους φιλορώσους αντάρτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, τουλάχιστον 10 αστυνομικοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τις συγκρούσεις, ενώ 30 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Άλλες πηγές κάνουν λόγο για πολύ περισσότερους τραυματίες ή ακόμα και για νεκρούς ενώ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο άνδρας που πέταξε τη χειροβομβίδα έχει συλληφθεί. 

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: