31.8.15

Θεοδωράκης: Πρέπει να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού...

Επιδίωξη του Ποταμιού είναι να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τουλάχιστον το 50% του ελληνικού λαού, τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε...
συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε στην εποχή που μπορεί να κυβερνάει το 35%».
«Αυτή η χώρα, που έχει πολλά προβλήματα, δεν μπορεί να αλλάξει με μια πλειοψηφία μόνο στη βουλή με 151 έδρες. Πρέπει να αλλάξει μια πλειοψηφία στον ελληνικό λαό. Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Εάν βγει απέναντι από την κυβέρνηση ένα 60%, όπως συμβαίνει συνήθως, και την “πετροβολάει” δε θα κάνουμε ποτέ, πάλι τίποτε. Πρέπει λοιπόν για μια φορά στη ζωή μας να αποφασίσουμε ότι η ήρθε, η ώρα να συνεργαστούμε.
Να συνεργαστούμε όμως με τους παλιούς όρους, ή με τους νέους όρους. Εγώ θα ήθελα με τους νέους όρους. Εγώ θα ήθελα, να είναι το Ποτάμι, μέσα σε αυτήν την καινούργια κυβέρνηση, που όπως σας είπα θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
Μιλώντας για τις προϋποθέσεις με τις οποίες το Ποτάμι θα συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, διευκρίνισε «Το πρώτο κόμμα, δυστυχώς για μας, έχει ένα τεράστιο προβάδισμα. Του χαρίζει ο νομοθέτης το ένα έκτο του κοινοβουλίου. Είναι φοβερό, είναι 50 έδρες. Άρα, δυστυχώς έχουμε μόνο μια λύση: ή συνεργάζεσαι με το πρώτο κόμμα, ή ξαναπάς σε εκλογές».
Όπως εξήγησε, το μπόνους των εδρών στο πρώτο κόμμα δεν αφήνει περιθώρια άλλης λύσης, εκτός της συνεργασίας με το πρώτο κόμμα: «Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Άρα, στον ελληνικό λαό πρέπει να πούμε αυτό: ή θα υπάρχει κυβέρνηση με το πρώτο κόμμα, ή δε θα υπάρχει και θα έχουμε ξανά εκλογές», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, επίσης, ότι δε θα υπάρξει άλλη συσπείρωση ψηφοφόρων από τους δύο «μονομάχους», τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αλλά «το αντίστροφο» , δηλαδή, ότι «όσο εμφανίζονται οι δύο μονομάχοι να λένε τις υπερβολές τους, ο κόσμος θα στρέφεται ξανά στις ψύχραιμες φωνές».
Δεν μπορούμε να πάμε σε κυβερνήσεις μειοψηφικές στο λαό. Και νομίζω ότι αυτό το θέλει και ο ελληνικός λαός. Θέλουμε μια περίοδο σταθερότητας, μια περίοδο σιγουριάς, μια περίοδο ότι όλοι δουλεύουμε, δεν είναι οι μισοί στο δρόμο και πετροβολούν τους άλλους μισούς», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη να μοιραστούμε το κόστος και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας, με συγκολλητική ουσία ένα πρόγραμμα. Όχι, με συγκολλητική ουσία τις καρέκλες. Ένα πρόγραμμα, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να είναι μπροστά μας και που θα έχουμε συμφωνήσει, αφού και ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει, ότι θα εκτελεστεί».
Κάλεσε δε τον κόσμο να στηρίξει το «Ποτάμι, «μια δύναμη κρίσιμη για τον τόπο, που είπε τα σωστά πράγματα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: