31.5.13

Περικύκλωσαν ΕΚΤ και Deutsche Bank...
Χιλιάδες διαδηλωτές του αντι-καπιταλιστικού κινήματος Blockupy, που διαμαρτύρονται ενάντια στις πολιτκές διαχείρισης της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, διέκοψαν την Παρασκευή την...
πρόσβαση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη Φρανκφούρτη. Με συνθήματα όπως «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», και υπό βροχή, οι διαδηλωτές «πολιορκούν» την ΕΚΤ και την Deutsche Bank , έχοντας μπλοκάρει τους δρόμους που οδηγούν εκεί, ενώ ήδη σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια μεταξύ ακτιβιστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι -σύμφωνα με την αστυνομία- ανέρχονται σε περίπου 2.500- ήρθαν αντιμέτωποι με ένοπλους αστυνομικούς που συνοδεύονταν από εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ αύρες με κανόνια νερού είναι σε επιφυλακή και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας αιωρέιται πάνω από την περιοχή.

Τουλάχιστον 20 διαδηλωτές σήκωσαν φουσκωτά στρώματα με το σύνθημα "Ο πόλεμος ξεκινά εδώ".
Η σστυνομία είπε ότι μερικοί διαδηλωτές έριξαν πέτρες και υπήρξαν κάποιες συγκρούσεις στα οδοφράγματα, αλλά η διαμαρτυρία σε γενικές γραμμές, μέχρι στιγμής, είναι ειρηνική.

Το ευρωπαϊκό κίνημα Blockupy σχηματίστηκε μετά το κίνημα Occupy Wall Street το 2011. "Ο στόχος αυτού του αποκλεισμού είναι να εμποδίσει τις συνήθεις εργασίες (στην ΕΚΤ)", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Blockupy, Martin Sommer, προσθέτοντας ότι "μερικοί άνθρωποι που προσπάθησαν να έρθουν να εργαστούν, οι διαδηλωτες τους έστειλαν σπίτι τους".

Πολλές τράπεζες της Φρανκφούρτης έχουν ζητήσει από το προσωπικό να πάρει άδεια την Παρασκευή, μετά την αργία της Πέμπτης.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: