31.5.13

Ποιον "φωτογραφίζει" ο Χρήστος Ζώης;...


"Οταν βλέπεις κάποιους να εξελίσσονται σε επαγγελματίες του "αντιμνημονίου",τότε εξηγείς κ´την απογοήτευση των Ελλήνων που βλεπουν κ´απέχουν!" έγραψε πριν λίγο στο twitter o Χρήστος Ζώης. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Μάλλον για τον ...
Νότη Μαριά, που με ανακοίνωση του διέψευσε τα περί παραίτησης του, παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ του είχαν χρεώσει τέτοια πρόθεση , σύμφωνα με παλιά του ανακοίνωση

Χαρακτηριστικά τα δύο κείμενα του βουλευτή:

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα διάφορα δημοσιεύματα περί δήθεν παραίτησής μου. Καλό θα είναι όσοι επικαλούνται τις σημερινές μου δηλώσεις στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega να κάνουν τον κόπο να τις ακούσουν πρωτογενώς και να μην μεταφέρουν διάφορες φήμες και εκτιμήσεις.

Στην εν λόγω εκπομπή κάλεσα τους πολίτες στην αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7.30, αναφέρθηκα για άλλη μια φορά στην πρότασή μου για αποχώρηση των βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου από τη Βουλή προκειμένου να προασπίσουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και επανέλαβα τα όσα είχα δηλώσει σχετικά από του βήματος της Βουλής στις 29/5/2013 σύμφωνα με τα οποία καθώς η πρότασή μου αυτή δεν απορρέει από κάποιου είδους δονκιχωτισμό, είναι βέβαιο ότι η επιτυχία της εξαρτάται άμεσα από την αποδοχή της από ικανό αριθμό βουλευτών του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου, αλλά και τη στήριξή της από το ίδιο το αντιμνημονιακό κίνημα.

Τα περί δήθεν παραίτησής μου λοιπόν είναι εκ του πονηρού και έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν σύγχυση ενόψει της αποψινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και να βλάψουν τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Εμμένω στις απόψεις που εξέφρασα στη σχετική επιστολή που απηύθυνα στους βουλευτές του αντιμνημονιακού δημοκρατικού τόξου στις 18/4/2013 και επισυνάπτω το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχα εκδώσει στις 22/4/2013 όπου και εμπεριέχεται η εν λόγω επιστολή.

Επομένως του λοιπού κάθε διαστρέβλωση των θέσεων και απόψεών μου για το ζήτημα αυτό θα είναι πλέον κακόβουλη, δυσφημιστική και συκοφαντική, επιφυλασσόμενος ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου».

H παλαιότερη ανακοίνωση του έλεγε:

Συνάδελφοι, θα συνεχίσουμε άραγε να συμμετέχουμε στις εργασίες της Βουλής τη στιγμή που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της παραβιάζονται βάναυσα από τη μνημονιακή συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ από τη Βουλή στις 31 Μαΐου με αφορμή την επέτειο των πλατειών αλλά και της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στα Προπύλαια τον Μάιο του 2011 και να ενωθούμε με τον ελληνικό λαό, προκειμένου ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ το άρθρο 120 του Συντάγματος.

Μετά την αποχώρησή μας από τη Βουλή και δεδομένου ότι δεν παραιτούμαστε από την ιδιότητα του Βουλευτή, θα πρέπει για λόγους ηθικής τάξεως να αποποιηθούμε τη βουλευτική μας αποζημίωση και τις λοιπές οικονομικές παροχές που προβλέπονται για τους βουλευτές, διατηρώντας ταυτόχρονα τα συνταγματικά, πολιτικά και λοιπά θεσμικά δικαιώματα που απορρέουν από την βουλευτική μας ιδιότητα (ελεύθερη κυκλοφορία στη χώρα κτλ.), τα οποία να ασκούμε όπου και όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Επισημαίνεται ότι η αποχώρησή μας από τη Βουλή δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες, οι οποίες ως προς την αριθμητική τους δύναμη θα παραμείνουν ως έχουν.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, στο βαθμό που συμφωνείτε με την πρότασή μου αυτή, παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας.

Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας.

Μόνο έτσι θα κλείσουμε το δρόμο στην Τρόικα, η οποία έχει φαλκιδέψει τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Μόνο έτσι θα στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα στον ελληνικό λαό.

Μόνο έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο για την άμεση δημοκρατία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νότης Μαριάς».


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: