31.5.13

Τσίπρας: Ανατολικογερμανοί του Νότου οι εξαθλιωμένοι Έλληνες...Διαμηνύοντας οτι η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ήττα του νεοφιλελευθερισμού και βαθιά ανάσα ελπίδας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας χαρακτηριστικά πως σήμερα στην Ελλάδα «το ένα τρίτο της κοινωνίας ευημερεί ωσάν να μην υπάρχει κρίση, ενώ...
τα δύο τρίτα βολοδέρνουν ανάμεσα στην κοινωνική υποβάθμιση και την κοινωνική εξαθλίωση. «Αυτοί είναι οι ανατολικογερμανοί του Νότου».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση του ευρώ αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μέρκελ για τη διαμόρφωση τέτοιων σχέσεων ιεραρχικής εξάρτησης με τις δανειοδοτούμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

«Τα σχέδια Ολάντ, Μέρκελ, Σόιμπλε είναι ανακύκλωση της φτώχειας. Αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν ως μεγάλη πρωτοβουλία και λύση, είναι εργασιακή επισφάλεια, είναι κατάρτιση, είναι μαθητεία. Εργασία δεν είναι. Είναι προσφορά φτηνής εργασίας για τους εργοδότες» ανέφερε.

Σχολίασε επιπλέον ότι η προχθεσινή γερμανογαλλική συμφωνία για επενδυτικά δάνεια της τάξης των €60 δις σε επτά χρόνια είναι σχεδόν ίση με την αξία των ομολόγων που αγοράζει κάθε μήνα η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ για να περιορίσει την ανεργία από το 7,5% στο 6,5%.

«Εγκατέλειψαν το σοσιαλισμό για να διακονήσουν τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού» σημείωσε τέλος αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: