25.5.21

Έχουμε παράδοση με τους «ακτιβιστές»...


Πέτρος Κατσάκος

Τελικά δεν είναι να το εμπιστεύεσαι και με κλειστά τα μάτια το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πόσο μάλλον να πληρώνεις τη συνδρομή σου για να αντλείς ως ΜΜΕ αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες. Όπως, για παράδειγμα, το βιογραφικό του Λευκορώσου Ρομάν Προτάσεβιτς που κυκλοφόρησε από το... ΑΠΕ λίγες ώρες μετά την περιπετειώδη απαγωγή και σύλληψη του τελευταίου από τις αρχές της χώρας του και το είδαμε και το διαβάσαμε σε μαζική αναπαραγωγή στο Διαδίκτυο.

Έτσι λοιπόν, οι συνδρομητές του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, που, σημειωτέον, βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, μας ενημέρωσε για την απαγωγή του “ακτιβιστή” και “αντικαθεστωτικού” δημοσιογράφου που επικηρυγμένος και αυτοεξόριστος στην Πολωνία αγωνίζεται κατά του αυταρχικού καθεστώτος της χώρας του, καθιστώντας τον Προτάσεβιτς μια συμπαθή προσωπικότητα.

Μόνο που στην εποχή του Διαδικτύου ήταν θέμα λεπτών να ανακαλύψει όποιος ήθελε και ενδιαφερόταν το πλήρες βιογραφικό του ακτιβιστή - δημοσιογράφου. Με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορούσε κανείς να πληροφορηθεί το ακροδεξιό και νεοναζιστικό προφίλ του Προτάσεβιτς, που, όπως και να το κάνεις, είναι από δύσκολο έως ύποπτο να το προσπερνά κανείς, ακόμη και όταν πρόκειται για θύμα κρατικής απαγωγής.

Ακόμη πιο δύσκολο να κάθεσαι να εξηγείς πώς ένας φανατικός μελανοχίτωνας και νοσταλγός του Ναζισμού ήταν καλεσμένος στο Φόρουμ των Δελφών. Οπότε και οι ενοχλητικές λεπτομέρειες εξαφανίστηκαν από το βιογραφικό του και μας έμεινε το "ακτιβιστής". Όρος που πριν χρόνια είχε χρησιμοποιήσει και ο Μάκης Βορίδης για να χαρακτηρίσει και να απενοχοποιήσει το φασιστικό του παρελθόν ως τσεκουροφόρου κυνηγού κομμουνιστών στο κέντρο της Αθήνας και είχε τύχει θερμής υποδοχής από μεγάλο αριθμό εγχώριων ΜΜΕ, που έδωσαν ειλικρινή μάχη να ξεπλύνουν τον σημερινό υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και από αυτό το κουσούρι κάποιοι δεν λένε να απαλλαγούν...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: