31.5.21

Ιστορίες δημοσιογραφικής αφασίας στο «Succession»...Δηλαδή κάτι σαν Μαρινάκης ή Κυριακού ή Σαββίδης στην Ελλάδα αλλά στο πολύ πολλαπλάσιο....
Θα σας διηγηθώ ένα απόσπασμα που παρουσιάζει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον έστω και αν το «Succession» δεν είναι και τόσο δημοσιογραφικό ως σίριαλ. Εστω και αν στο επίκεντρο της σειράς βρίσκεται η οικογένεια Roy, μεγιστάνες της τηλεόρασης στην Αμερική, ιδιοκτήτες στην «biggest media and entertainment company in the world». Δηλαδή... κάτι σαν Μαρινάκης ή Κυριακού ή Σαββίδης στην Ελλάδα αλλά στο πολύ πολλαπλάσιο.

Ο πατριάρχης πατέρας και τα τέσσερα παιδιά (φωτογραφία)

Κάποια στιγμή λοιπόν η κόρη του μεγιστάνα μαθαίνει πως στην πρωινή εκπομπή του καναλιού θα βγάλουν μία αποκάλυψη για έναν γερουσιαστή. Οπότε πηγαίνει στον όροφο (του ουρανοξύστη τους) στον οποίο βρίσκονται τα στούντιο και γυρίζεται η εκπομπή. «Το ξέρετε πως δεν πρέπει να είστε σε αυτόν τον όροφο», της λέει η αρχισυντάκτρια της εκπομπής. «Αλλά τέλος πάντων, μια και το όνομα της οικογενείας σας κρέμεται στην πινακίδα απ' έξω από το κτίριο, σας ακούω». Αρχισε να τα μασάει η ιδιοκτήτρια του καναλιού αλλά της λέει, με συστολή, για τον γερουσιαστή. Οπότε η αρχισυντάκτρια κάνει με τη μία μεταβολή και κατευθύνεται προς το στούντιο. «Το ξέρετε πως δεν θα έπρεπε να σας μιλάω καν» η απάντησή της.

Σε ένα άλλο επεισόδιο η κόρη ισχυρίζεται πως αρκούν ένα-δύο δημόσια σχόλια από τον πατέρα της και οι μαριονέτες-δημοσιογράφοι ανασυντάσσονται τάχιστα. 

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει όντως στα αμερικάνικα κανάλια, αν οι δημοσιογραφικές εκπομπές είναι τόσες ανεξάρτητες ώστε να μην ακούν ούτε καν τον ιδιοκτήτη των καναλιών στα οποία βρίσκονται. Δεν ξέρω για την Αμερική. Στα ελληνικά κανάλια πάντως συμβαίνει σίγουρα, 100%. Κύριε Αλαφούζε περάστε έξω.

* Tο «Succession» αναδείχθηκε η καλύτερη δραματική σειρά το 2020 (έχει πάρει ένα σωρό βραβεία) και βρίσκεται στο HBO και, εννοείται, σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: