29.5.21

«Ίδρυμα Αντώνη Σαμαρά» για την προβολή του «έργου» του...


Με στόχο την «συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» συστάθηκε στην Αθήνα το «Ίδρυμα Αντώνη Κ.Σαμαρά» ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου», σε μία κίνηση που συνηθίζεται για πρώην πρωθυπουργούς, ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του ότι ο Σαμαράς παραμένει... στην ενεργό πολιτική και μάλιστα έχει έχει εκφράσει εντελώς διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του Ιδρύματος είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων».

Ειδικότερα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- «η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής».

Στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη «η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών. Το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: