28.5.21

Ζήτημα αξιοπρέπειας...


Την προσωπική του εμπειρία από την αρχή της πανδημίας ακόμα, όταν συζητούσε με φίλου του που του εξέφραζε την αγωνία του, ότι αν νοσήσει άτομο της οικογένειάς του που είναι ΑΜΕΑ θα είναι τραγικό, γιατί το άτομο αυτό είναι πλήρως εξαρτημένο ψυχολογικά αλλά και ως... προς τις ανάγκες του από τους δικούς του, που όμως δεν θα μπορούσαν να τον συνοδεύσουν στη νοσηλεία του λόγω COVID, καταθέτει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την υπόθεση του αυτιστικού Τίμου.

«Όταν άρχισαν οι εμβολιασμοί, τα άτομα αυτά δεν μπήκαν σε προτεραιότητα παρόλο που ζητήθηκε και ξεκίνησαν να εμβολιάζονται όταν ήδη προχώρησε το πρόγραμμα. Από δε την περίπτωση του αυτιστικού Τίμου, που φιλοξενούνταν ήδη σε Στέγη, προκύπτει ότι ακόμη κι όταν εμβολιάστηκαν (τα μη επιδεχόμενα ουσιαστικά νοσηλεία), αφέθηκαν σε ανεμβολίαστους ‘φροντιστές’ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κατάσταση απαράδεκτη, να επιστρέψουν βρώμικοι και αναστατωμένοι και κάποιοι σαν τον Τίμο να πεθάνουν δεμένοι , όχι από COVID», γράφει.

Και καταλήγει με λίγα λόγια της ξαδέρφης του εκλιπόντος. «Τον ευτελισμό και την αποτυχία του συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, του συστήματός μας δηλαδή , τον περιγράφει η ξαδέρφη του», λέει, παραθέτοντας αυτούσια τα λόγια της ως εξής : “ Έχω επίγνωση της επείγουσας κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα Νοσοκομεία , ωστόσο είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας να υπάρχουν ορισμένες κλίνες στην Αττική για ανθρώπους με ανάλογες αναπηρίες και μερικοί επαγγελματίες που να έχουν λάβει μια σχετική επιμόρφωση”…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: