13.5.21

Σαρηγιάννης: Είμαστε σε αυξητική πορεία...


...δεν έπρεπε να έχουμε ανοίγματα...

ΒΙΝΤΕΟ

Αρνητικός στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

«Από τη Δευτέρα του Πάσχα είμαστε σε πορεία αύξησης, και μάλιστα ταχεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα φτάσουμε τα 2.600 κρούσματα σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, για να... φτάσουμε σε μια αποκλιμάκωση τον Ιούνιο. Η αύξηση οφείλεται στα ανοίγματα που κάνουμε, στο ότι δε φορούμε τις μάσκες κλπ. Η αποκλιμάκωση τον Ιούνιο θα γίνει με τους εμβολιασμούς και με τη χρήση των self tests. Οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν να δείχνουν την ισχύ τους σαν μέτρο» είπε στο MEGA.

«Στην κατάσταση που είμαστε δεν θα έπρεπε να έχουμε καν τα ανοίγματα. Ο λόγος που δικαιολογείται υγειονομικά να γίνουν είναι τα self tests και ο εμβολιασμός, που θα δείξει τα ουσιαστικά του αποτελέσματα από τον Ιούνιο και πέρα. Η κάμψη από τις 1-2 Ιουνίου και έπειτα θα οφείλεται αποκλειστικά στους εμβολιασμούς», εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης.

Παυλάκης: Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα… χθες

«Λυπηρή» χαρακτήρισε την τελευταία περίοδο ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ.

«Χαίρομαι που ο κ. Σαρηγιάννης τα λέει όπως τα βλέπει, χωρίς να μασάει τα λόγια του. Η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα, αλλά καλύτερα δε σημαίνει καλά. Τον τελευταίο καιρό χάνει έδαφος σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τελευταία περίοδος είναι λυπηρή. Όλοι ευχόμαστε να τα πάει η Ελλάδα καλά στο επόμενο διάστημα, αλλά πρέπει να έχουμε το θάρρος να βλέπουμε την πραγματικότητα» είπε.

«Λέγονται πολλά για το ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε, και ανοίξαμε. Το Πάσχα έγινε όπως έγινε, ενώ υπήρχε καλύτερη συνταγή, αυτή του περασμένου Πάσχα. Τώρα δεν έχουμε μόνο αύξηση κρουσμάτων, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων. Αν γίνουν λάθη αυτή την περίοδο θα το πληρώσουμε, ο ιός δε συγχωρεί», πρόσθεσε...

megatv.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: