3.5.21

Πελάτες γεμίζουν τα τραπεζάκια καφετεριών...


Οι πρώτες εικόνες...

«Ζωή» πήραν ξανά, μετά από έξι ολόκληρους μήνες αναστολής λειτουργίας, από νωρίς το πρωί τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα.

Η επαναλειτουργία της εστίασης γίνεται υπό ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων, όμως οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα... ελληνικά φωτογραφικά πρακτορεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Από τα… αξημέρωτα εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ξεκίνησαν να ετοιμάζουν τα καταστήματά τους για να υποδεχθούν τους πελάτες.


Σύντομα, ξεκίνησαν να γεμίζουν τα πρώτα τραπέζια από πελάτες που περίμεναν... μήνες για να γευτούν τον καφέ τους στα αγαπημένα τους στέκια:

Αλλαγή ωραρίου από τις 15 Μαϊου

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε διεύρυνση του ωραρίου για την εστίαση από τις 15 Μάϊου, όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Τα μέτρα για την εστίαση

Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν από σήμερα με ωράριο λειτουργίας έως τις 22:45, χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.


Η σχετική ΚΥΑ θα έχει ισχύ έως την επόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι για την εστίαση (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, πλην φοιτητικών εστιατορίων) είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: