24.5.21

Παγώνουν οι εργασίες σφραγίσματος...



...του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός»...
Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικές δυνάμεις και συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν έξω από το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» για να σφραγίσουν εκ νέου το θέατρο, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη Τετάρτη. Το... βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το «Εμπρός» και ανακατέλαβε τον χώρο. Ενώ, λοιπόν, οι εργασίες σφράγισης είχαν προχωρήσει, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα αντιδρώντας στις επιχειρησιακές κινήσεις των αρχών, ενώ έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, το συνεργείο αποχώρησε.

Οι εργασίες για το εκ νέου τσιμέντωμα και σφράγισμα του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός» σταμάτησαν μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η μήνυση έγινε μετά τη διαπίστωση ότι οι εργασίες σφραγίσματος δεν είχαν άδεια από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Σε ανάρτηση του το Ελεύθερο Εμπρός αναφέρει:

Μετά από παρέμβαση δικηγόρων του κινήματος και αλληλέγγυων και με την απειλή μήνυσης ενάντια στην εταιρία που διενεργούσε τα έργα καταστροφής του Εμπρός ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ- Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ είναι ακόμα εκεί και απαιτούμε την αποχώρηση της! Όλοι και όλες στο Εμπρός ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας συνεργεία του Δήμου και αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν ξανά έξω από το Θέατρο για να το σφραγίσουν, έπειτα από την ανακάληψη που είχε γίνει το βράδυ του Σαββάτου από εκατοντάδες κόσμο που συγκεντρώθηκε στο σημείο.

   

 Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αστυνομικές αρχές και συνεργεία του Δήμου τσιμέντωσαν τις εισόδους και τα παράθυρα του θεάτρου, ενώ πλήθος κόσμου με χορούς και μουσικές το βράδυ του Σαββάτου επανακατέλαβε τον χώρο.

H συνέλευση του Θεάτρου αποφάσισε τη συνέχιση της υπεράσπισης του κτηρίου και ανακοίνωσε νέες δράσεις.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: