18.5.21

Επιμένει ο Κικίλιας για «υγειονομικό επίδομα»...


...με τους υγειονομικούς να καταγγέλλουν ότι πρόκειται για «αποζημίωση λίγων»...
Πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ από το οποίο 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων να καταγγέλλει πως πρόκειται για «αποζημίωση κάποιων λίγων» και...όχι για υγειονομικό επίδομα. Ο Βασίλης Κικίλιας υποσχέθηκε ακόμα πως η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών και βοηθών, με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

 «Έρχεται μέσω ΕΣΠΑ, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών του ΕΚΑΒ, από το οποίο 4.000 διασώστες στο ΕΚΑΒ θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100.3. Σύμφωνα με τον υπουργό, το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα εκπαιδευτεί και θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητές του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων είχε καταγγείλει πως αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για τις διακομιδές πως εμφανίζεται ως υγειονομικό επίδομα, ενώ πρόκειται για αποζημίωση και ζητούσε από την κυβέρνηση υγειονομικό επίδομα για όλους τους υγειονομικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τους διασώστες του ΕΚΑΒ εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 300 ωρών επιδοτούμενο με 12 εκ. ευρώ, ενώ όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «ανάγκη για εκπαίδευση έχουν όλοι οι υγειονομικοί και μάλιστα πολλοί συνάδελφοι στα νοσοκομεία ρίχτηκαν στη μάχη του υγειονομικού πολέμου ανεκπαίδευτοι».

«Είχαμε την χαρά και την τύχη να ενισχύσουμε τον στόλο μας δια μέσου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη» τόνισε στη συνέντευξη ο Βασίλης Κικίλιας, αν και πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επανέλαβε μάλιστα ότι «τον Σεπτέμβριο ξεκινάει ο διαγωνισμός για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, μέσω ΑΣΕΠ, για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι του κλάδου νοσηλευτών», επισημαίνοντας ότι με διαδικασίες ΑΣΕΠ, θα κρατηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για τους ανθρώπους αυτούς που είναι πρωτοπόροι στη μάχη ενάντια στην Covid.  Ο ίδιος υπογράμμισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, καθώς έχουμε ακόμη υψηλούς δείκτες.

«Βεβαίως δίνουμε βαθμούς ελευθερίας, δίνουμε τη δυνατότητα με τον εμβολιασμό και με το testing και με τους κανόνες που έχουμε πει, να κινηθούμε πιο άνετα, και το απολαμβάνουμε όλοι αυτό. Αλλά προς Θεού, δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο. Βλέπετε ότι τοπικές συρροές μπορεί να προκύψουν και προκύπτουν ήδη. Και είναι λογικό αυτό, γιατί ακόμα ο ιός είναι εδώ. Αν όμως προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα, τότε βοηθάμε και τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους να δουλέψουν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό και όλες αυτές τις εκφάνσεις τη ζωής μας, που θέλαμε όλους αυτούς τους μήνες να ξαναπάρουμε πίσω», συμπλήρωσε ο υπουργός, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να το υποστηρίξουμε αυτό και όχι να το τορπιλίσουμε».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: