10.5.21

Δικαίωμα στην τεμπελιά!...


Εχει δίκιο. Δεν είναι δουλειά αυτή. Εξι χρόνια στο Δημοτικό, άλλα τόσα Γυμνάσιο και Λύκειο (πάνω στα ντουζένια της εφηβείας μας), μετά Πανεπιστήμιο για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Πιο μετά δεύτερη σχολή ή μεταπτυχιακό άλλα τόσα. Ακόμα πιο μετά, άντε να... βρεις διδακτορικό και καθηγητή να σε σιγοντάρει και να ξεκινήσεις την έρευνα και αν όλα πάνε καλά και δεν χρειάζεται να εργαστείς και στο αναμετάξυ όλων αυτών δεν τύχει να κάνεις και οικογένεια, φτάνεις τριάντα φεύγα και δεν ξέρεις πού πήγε η ζωή σου... Τα λέει πολύ καλά ο Τσάκωνας στην υπέροχη ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» του Θόδωρου Μαραγκού. Πολύ καλά τα λέει.

Του 1981 είναι η ταινία. Το 2021, ωστόσο, βρέθηκε ένας που τα είπε ακόμα καλύτερα. Ο Αλέξης ο Πατέλης! Σύμβουλος του πρωθυπουργού μας, Μητσοτάκη Κυριάκου με τ' όνομα, που έλαχε ν' αφήσει και το δικό του όνομα δίπλα σε όσους κυβερνητικούς και παρατρεχάμενους έχουν ξεστομίσει τις όσες πόσες μπουρδολογίες. Πως αν είχε να προσλάβει κάποιον, αν αυτός ο κάποιος είχε διδακτορικό δεν! Αυτό είπε ο Πατέλης, γιατί λέει «διδακτορικό=τεμπελιά» και ο ίδιος τεμπελχανάδες στη δούλεψή του δεν θέλει!

Κάτι χαμούλης έγινε αμέσως, κάτι να τα μαζέψει προσπάθησε, κάτι χειρότερα τα έκανε. Οχι μόνο χυδαίος, αλλά και δειλός ο εν λόγω. Αυτά τα «είπα-ξείπα-άλλα είπα-άλλα ήθελα να πω-άλλα καταλάβατε» είναι κάποιο ειδικό πτυχίο που παίρνεις; Γιατί έχουν αριστεύσει σε αυτό όλοι και όλες ανεξαιρέτως της κυβέρνησης. Μωρέ Α και με τόνο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: