1.5.21

Πρωτομαγιά στη Γερμανία...


 Σε επιφυλακή για πιθανά βίαια επεισόδια...
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι γερμανικές αρχές εν όψει των σημερινών κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια. Διαδηλώσεις έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα, αριστερές αλλά και δεξιές οργανώσεις. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα.

Η... συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων της Γερμανίας DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον», ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Μόνο στο Βερολίνο, πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τη νύχτα.

Η ανησυχία είναι μεγαλύτερη φέτος, καθώς, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κορονοϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε οργανώσεις της ακροδεξιάς. 

Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία και στην οποία συμμετέχει ένα μίγμα πολιτών, όπως αρνητές των εμβολίων, ευαγγελικοί, ακροδεξιοί, χίπις κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: