26.5.21

Σενάρια… ανασχηματισμού για τον Δένδια...


Παρότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιμένει να μιλάει για «παπαγάλους» και να διαψεύδει κάθε σενάριο ανασχηματισμού, η αλήθεια όμως είναι ότι στο Μαξίμου συνομολογούν όλοι οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αν θέλει ο πρωθυπουργός να στείλει μήνυμα στην κοινωνία ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και... αφήνει τον κορωνοϊό πίσω της, το καλύτερο εργαλείο είναι το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας. 

Μάλιστα, κατά τους ίδιους παράγοντες, για να είναι… αποτελεσματικό το μήνυμα, θα πρέπει το ανακάτεμα να μην αφορά μερικές μόνο διορθωτικές κινήσεις, αλλά να είναι μία «αναδόμηση» της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, παρά την δημοφιλία του, όλα δείχνουν πως ένας υπουργός που θα κινδυνεύσει να βρεθεί εκτός του υπουργείου του είναι ο Νίκος Δένδιας. 

Αυτό, βεβαίως, αν γίνει, θα σηματοδοτεί δύο πράγματα: πρώτον, ότι Αθήνα και Άγκυρα έχουν «στα σκαριά» συμφωνία για παραπομπή των διαφορών τους στη Χάγη -καθώς, ως γνωστόν, ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί με αυτή την προοπτική και δύσκολα θα μπορούσε να την υπηρετήσει. Δεύτερον, τα εν λόγω σενάρια, αν επιβεβαιωθούν, θα καταστήσουν σαφές ότι η δημοφιλία που απολαμβάνει λόγω του ρόλου του ο Δένδιας δεν αρέσει καθόλου στο Μαξίμου. 

Πάντως, αν ο υπουργός Εξωτερικών «ανασχηματιστεί», δε θα πάει σπίτι του, καθώς η δημοφιλία του καθιστά μάλλον απαγορευτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία τέτοια προοπτική. Αντιθέτως, θα «μετακομίσει» σε ένα παραγωγικό υπουργείο, με ορισμένους «μητσοτακικούς» να υπενθυμίζουν στους συνομιλητές τους ότι στο παρελθόν, ο Δένδιας ήταν «ένας επαρκέστατος υπουργός Ανάπτυξης»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: