20.5.21

Σε πύρινο κλοιό τα Μέγαρα...


Άλλη μια δύσκολη νύχτα, η δεύτερη στη σειρά, αναμένεται για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους στις περιοχές γύρω από το Σχίνο Κορινθίας, καθώς φωτιά που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, εξακολουθεί να μαίνεται, έχοντας επεκταθεί και σε περιοχές των Μεγάρων.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8... η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Πέρα από την απόσυρση των εναέριων μέσων με τη δύση του ηλίου, στις προσπάθειες κατάσβεσης - που συνεχίζονται με επίγειες ομάδες - δεν είναι σύμμαχος ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, παρουσιάζουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως φαίνεται και στον  χάρτη που ακολουθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: