2.5.21

«Ανάσταση» στο γυναικείο πόλο...



Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός...
Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έγραψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, κατακτώντας στη Βουδαπέστη την Ευρωλίγκα και ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης για τέταρτη φορά.

Η... ομάδα του Γιώργου Παυλίδη, με ένα αμιγώς ελληνικό ρόστερ, νίκησε με 7-6 την ουγγρική Ντουναϊσβάρος πραγματοποιώντας μεγάλη ανατροπή και έχοντας ως πρωταγωνίστριες την Βάσω Πλευρίτου (τρία γκολ) και την τερματοφύλακα Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς διατηρώντας το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως η Ντουναϊσβάρος, επέστρεψε στο δεύτερο οκτάλεπτο για να περάσει μπροστά με 3-4. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά με το τρίτο οκτάλεπτο να τελειώνει βρίσκοντας την ελληνική ομάδα μπροστά με 5-4.

Στην τελευταία στροφή του παιχνιδιού έγινε πραγματικός χαμός στην πισίνα με τις σκληρές άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Η Ντουναϊσβάρος πέρασε μπροστά με 5-6 ωστόσο η Χριστίνα Τσουκαλά ισοφάρισε το ματς, ενώ η Βάσω Πλευρίτου ολοκλήρωσε την ανατροπή δίνοντας στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη , Σταματοπούλου

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ: Μάγιαρι, Ζίλαγκι 2, Παλ, Koυρισάτι, , Χόρβατ, Μαγιό, Ζαμπό, Γκάρντα 3, Ζίγκλερ 1, Μούξι, Μπρεζόφσκι, Ζελάκ, Σάσμπεν
Δείτε εδώ το live του παιχνιδιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: