1.5.21

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για το Πάσχα...



Ευχές προς τους πολίτες αλλά και αναφορές στην πανδημία του κορονοϊού, περιλαμβάνονται στα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα.

«Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός και... πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter, ανεβάζοντας κάρτα με τις ευχές του για το Πάσχα.


«Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους, καθώς βαδίζουμε προς την Ελευθερία. Καλή Ανάσταση σε εσάς και την οικογένειά σας!», είναι το μήνυμα της κάρτας.

 

 Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

 Οι μέρες του Πάσχα είναι κάθε χρόνο μέρες ειρήνης, αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζούμε δύσκολες μέρες. Και η σκέψη όλων μας είναι πρώτα σε εκείνους που δίνουν τη μάχη της ζωής, μέσα στην ασφυξία των νοσοκομείων. Σε εκείνους που στέκονται με τις λευκές μπλούζες στο πλάι τους. 
 Στις χιλιάδες οικογένειες που πενθούν την απώλεια. Σε όσους συμπολίτες μας περνούν ώρες στέρησης, ανεργίας, ανασφάλειας, φτώχειας, ακόμα και απόγνωσης. Αυτές οι μέρες, όμως, είναι και μέρες ελπίδας. Ότι το φως θα νικήσει το σκοτάδι. Η ζωή θα πατήσει το θάνατο. Το Πάσχα, η Ανάσταση, είναι ο μέγας συμβολισμός της νίκης της ζωής. Που είναι και νίκη του ανθρώπου. Αυτή η βεβαιότητα του ανθρώπου, ότι μπορεί να φτιάχνει το μέλλον του με τα δικά του χέρια και τις δικές του επιλογές κατ' εικόνα και ομοίωση των ονείρων του, είναι που κινεί τον κόσμο προς τα εμπρός. 
 Η πίστη στις δυνάμεις μας, η ανθρωπιά, η ενότητα, η αλληλεγγύη, η επιμονή, το θάρρος, ο αγώνας για τη δικαιοσύνη και την ελευθερία μας, είναι η εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Μπορούμε να υπερβούμε τα εμπόδια προς την πρόοδο. Και θα το κάνουμε. Μ' αυτή την πίστη, εύχομαι σε όλες και σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.


 «Κι αν μπήκαν στη ζωή μας σύννεφα, ο ήλιος της ελπίδας θα λάμψει ξανά. Καλό Πάσχα σε όλους!», ήταν το μήνυμα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για το Πάσχα, που ανάρτησε στα social media.


 
Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη γραμματέας του ΜέΡΑ25 

Σπάνια χρειαζόμασταν το Πάσχα όσο τώρα: μετά από έναν σκληρό χειμώνα, μια σκοτείνή χρονιά και πριν καν φανεί το πραγματικό κόστος για την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, για τον κόσμο ολόκληρο. Το μεγαλύτερο δώρο του Πάσχα, εν μέσω πανδημίας, σε όλες και όλους μας, είναι η υπενθύμιση πως ό,τι κακό και να μας βρει η ζωή δεν τελειώνει, η ελπίδα δεν διασωληνώνεται. 
Είναι η επιβεβαίωση ότι τίποτα στον κόσμο δεν δικαιολογεί να γυρνάμε την πλάτη στην ελπίδα. Είναι η ανακούφιση ότι κάθε κακού σε αυτόν τον κόσμο έπεται η δυνατότητα να υπερβαίνουμε τον εαυτό μας. Μαζί. Ανεξάρτητα των φιλοσοφικών και πολιτικών διαφορών μεταξύ μας, είμαστε τυχεροί που η παράδοσή μας, μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε χρόνο, μας θυμίζει πως μόνο το φως νικά το σκοτάδι. Πως αυτό συμβαίνει την πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας. 
Πως προαπαιτούμενο για να γίνει αυτό είναι οι ενάρετοι και οι ληστές να σταυρώνονται δίπλα δίπλα. Καλή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: