25.5.21

Μηδέν στη διαφάνεια...


...μηδέν και στον ελεύθερο ανταγωνισμό...
Στις 11 Μαρτίου ο Πάνος Σκουρλέτης, μαζί με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν μέσω της επίσημης κοινοβουλευτικής διαδικασίας τις εκθέσεις των ανεξάρτητων συμβούλων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με βάση τις οποίες το ΤΧΣ δικαιολόγησε ως «εύλογη» την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο fund CVC. Ένα μήνα μετά, δεν... τις είχε λάβει ακόμη, οπότε επανήλθε. Την περασμένη εβδομάδα, με καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών, το ΥΠΟΙΚ του απάντησε ότι δεν θα του τις δώσει γιατί είναι, λέει, εμπιστευτικές.

Κι όμως με βάση αυτές, δικαιολογήθηκε η πώληση της κορυφαίας ασφαλιστικής της χώρας στο ένα τρίτο της λογιστικής αξίας της, έγραψε ζημιά 700 εκατ. ευρώ η Εθνική Τράπεζα, υπέστη ζημιά το Δημόσιο ως βασικός μέτοχός της, κι αρχίζουν πλέον τα όργανα στην ασφαλιστική αγορά, με την Interamerican να βάλει δημοσίως κατά του deal CVC-Εθνικής Ασφαλιστικής, που σήμανε τη συγκέντρωση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής και του μεγαλύτερο μέρους της ιδιωτικής υγείας στον ίδιο Όμιλο, παραβιάζοντας τις αρχές ανταγωνισμού.

Μηδέν στη διαφάνεια, μηδέν στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, μηδέν και στο σεβασμό του ελεύθερου ανταγωνισμού για τη φιλελεύθερη – όπως θέλει να λέει – διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: