11.5.21

Γιατί ο Σάντσεθ… ενόχλησε τον Μητσοτάκη...


Καθόλου ικανοποιημένος δεν ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ξεπροβόδιζε, χθες, τον ισπανό ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχαν επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του Σάντσεθ στο «Φόρουμ των Δελφών». 

Βλέπετε, ο Ισπανός πρωθυπουργός, κατά τη... διάρκεια των κοινών δηλώσεων των δύο ηγετών, μετά τη συνάντησή τους, επέλεξε να… «κάνει το παγώνι», κατά το κοινώς λεγόμενο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγελλε τις τουρκικές προκλήσεις. 

Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο ίδιος έδειξε απροθυμία να εμπλακεί στη σχετική συζήτηση και στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, συνομιλητές του πρωθυπουργού σχολίαζαν σκωπτικά ότι «να προβάλει την προσφορά για τις ισπανικές φρεγάτες ήξερες, να πει μία κουβέντα για τις προκλήσεις των Τούρκων δεν μπορούσε». 

Βεβαίως, επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζήσει τον Σάντσεθ σε διάφορες Συνόδους Κορυφής να… σφυρίζει αδιάφορα όταν το θέμα ερχόταν στην Τουρκία, δεν εξεπλάγη. Απλώς δεν περίμενε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός θα έθιγε το ζήτημα των φρεγατών…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: