28.5.21

Ανασφαλής και αλαζόνας...


Δυστυχώς για τη χώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, νόμιζε ότι απευθύνεται σε ακροατήριο φανατικών του κόμματός του.

Ξέχασε πως... είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, όπως συχνά διατείνεται, και διάλεξε να ακολουθήσει έναν διχαστικό και ολισθηρό δρόμο, που ντρόπιασε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τη χώρα μπροστά στα μάτια κορυφαίων Ευρωπαίων παραγόντων, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε με το δάχτυλο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διακυβέρνηση του 2015 ως «σκοτεινό διάλειμμα» στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων και ταυτίζοντάς τον με τη Χρυσή Αυγή. Μίλησε για περίοδο κατά την οποία επικράτησαν ο «λαϊκισμός» και ο «διχαστικός λόγος», για μια περίοδο «αντιευρωπαϊσμού».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δείχνει να έχει ασθενή μνήμη. Προφανώς ξεχνάει κορυφαίους υπουργούς του που το 2015 έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα φωνάζοντας «θα έρθουν οι αριστεροί και θα σας πάρουν τα σπίτια». Επίσης, λησμονεί τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα το «Βάστα Σόιμπλε».

Δεν θυμάται τις περικεφαλαίες που φόρεσε το κόμμα του και βρέθηκε στους δρόμους παρέα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ξεχνάει επίσης τις κατηγορίες του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «ανταλλάξατε τη Μακεδονία με τις συντάξεις», ή τις προτροπές του προς την Ανγκελα Μέρκελ «να μη χαριστεί στον Τσίπρα» το καλοκαίρι του 2018 και να επιμείνει η γερμανική πλευρά στο θέμα της περικοπής των συντάξεων, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

Ο λαός γνωρίζει τις ανασφάλειες του πρωθυπουργού αλλά και την αλαζονεία του. Θα περιμέναμε όμως να μην τις εκφράζει μπροστά σε ξένους προσκεκλημένους. Να μη «φωνάζει» ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι αποκλειστικό προνόμιο της συντηρητικής παράταξης και μόνο, επειδή απλώς δεν είναι.

Εκτός και αν φοβάται ότι το ενδεχόμενο μιας νέας κυβέρνησης της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων είναι πιο πιθανό από όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Ή αν συνειδητοποιεί τώρα τις συνέπειες της διακυβέρνησής του κατά τη διάρκεια της οποίας, με πρόσχημα την πανδημία, η δημοκρατία μπήκε σε μεγάλο βαθμό σε αναστολή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: