15.12.20

Λινού – Γώγος «αδειάζουν» την κυβέρνηση...


...για τα «εννιά άτομα στο ρεβεγιόν»...

Πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό που... έκανε εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ήταν η παραδοξότητα του να μη δοθεί παράταση στο ωράριο, αλλά με βάση όσα δηλώνουν πλέον οι λοιμωξιολόγοι, προκύπτουν κι άλλα ερωτηματικά. Και μάλιστα σοβαρά.

Ακούγοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να λέει ότι στα ρεβεγιόν θα μπορούν να βρίσκονται ως εννιά άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες, όλοι πίστεψαν ότι το νούμερο δεν προέκυψε τυχαία αλλά έπειτα από εισήγηση της επιτροπής ειδικών. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

«Πρόκειται για αυθαίρετο αριθμό που δεν προτάθηκε από την Επιτροπή. Δεν γνωρίζει κανείς πως προέκυψε, ούτε για τις αναμονές έξω από τα καταστήματα, ούτε για τις εκκλησίες, ούτε για τα σπίτια στο ρεβεγιόν», δήλωσε στο MEGA η κυρία Αθηνά Λινού, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι πρόκειται ξεκάθαρα για κυβερνητική απόφαση.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, με τη σειρά του, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο αριθμός εννιά (9) δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι, ενώ επιθυμία των ειδικών είναι οι γιορτές να γίνουν με μέλη μόνο της ίδιας οικογένειας στο σπίτι.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα του αριθμού, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση»...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: