29.12.20

Κατέρρευσαν κτήρια, πληροφορίες για τραυματίες...


...από τον σεισμό στην Κροατία...

ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη (29/12) κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ). Σύμφωνα με πληροφορίες του... «ABC News» υπάρχουν τραυματίες, ενώ όπως αναφέρει η ίδια πηγή έχουν καταρρεύσει κτήρια. Κόσμος βγήκε πανικόβλητος στους δρόμους.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι εννιά χιλιόμετρα από την πόλη Σίσακ. Υπολογίζεται στα 42 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Ζάγκρεμπ. 

Ο σεισμός κατατάσσεται στους επιφανειακούς, καθώς σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα πέντε χιλιόμετρα. Το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «N1» επεσήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, και μετέδωσε εικόνες από διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτηρίου.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται ένα σπίτι η σκεπή του οποίου έχει καταρρεύσει, όμως ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Όπως αναφέρθηκε, κόσμος πανικόβλητος βγήκε στους δρόμους, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τα διεθνή πρακτορεία έχουν προκληθεί ζημιές.

Στο μεταξύ η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει έναν πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους.

Έχουν ακολουθήσει δύο μετασεισμοί, 3 και 3,4 Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι η Σίσακ είναι παρόχθια ποτάμια πόλη και λιμένας της Κροατίας. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβου, 57 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ. Αποτελεί πρωτεύουσα ομώνυμης επαρχίας, σιδηροδρομικό κόμβο και μεγάλο βιομηχανικό κέντρο με μεγάλες εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου...
altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: