14.12.20

Τουλάχιστον να πρόσεχαν την ορθογραφία...


Στο δρόμο, τον πατημένο και γνωστό, που άνοιξαν με το θέμα τους Τα Νέα, βάδισαν λιγότερο το Καρφί (με πρωτοσέλιδο χτύπημα που κάνει λόγο για ντάτσια τού Τσίπρα!) και περισσότερο το Μπαμ που το έκανε βασικό, παραθέτοντας μαζί με... τα όποια δικά του στοιχεία, αυτά που έχουν γραφτεί. 

Όπως ότι η βίλα απέχει πέντε μέτρα από την παραλία, ότι το ενοίκιο της είναι 500 ευρώ, ότι διαμεσολάβησε για την ενοικίαση  ιδιοκτήτης ταβέρνας κ.λπ.  Γνωστά! Δεν είναι γνωστό, όμως, ότι οι ηγήτορες, ειδικά του Σύριζα, γράφονται με ωμέγα (ω) όπως στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. 

Η οποία πλάι σε αυτό το λάθος έχει και δεύτερο: «Οι μάρτυρες τού χρυσού τροχαίου». Ο τόνος στο «τού» είναι λάθος. Βάζουμε τόνο σε άρθρο της γενικής όταν πρέπει να φανεί ότι δεν πρόκειται για κτητική ή προσωπική αντωνυμία. Στην προκειμένη περίπτωση αν ήταν αντωνυμία θα φαινόταν από τον τόνο στο «μάρτυρες». Θα ήταν δηλαδή «Οι μάρτυρές του». Συνεπώς, περιττός και λάθος ο τονισμός. Δύο πρωτοσέλιδα λάθη στην ίδια έκδοση, είναι λίγο σόλοικο...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: