3.12.20

Για τι επαίρεται η κυβέρνηση;...


Η επέλαση της πανδημίας πιέζει δραματικά τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, με κυριότερο τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομική αφαίμαξη. Μένουμε στα σπίτια μας ανασφαλείς, έχουμε σταθερά σχεδόν 100 νεκρούς την ημέρα και πάνω από 600 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ. Οι... αριθμοί δεν μαζεύονται και γίνεται αντιληπτό με οδυνηρό τρόπο πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Εναν μήνα μετά το δεύτερο λοκντάουν, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Τα σκληρά δεδομένα, δηλαδή ο αριθμός των θανάτων, ως απόλυτος αριθμός και κυρίως οι θάνατοι ανά εκατομμύριο, αλλά και οι διασωληνώσεις είναι οι πλέον αξιόπιστοι επιστημονικοί δείκτες για την πορεία μιας χώρας, διότι η καταγραφή των κρουσμάτων παραμένει ελλιπής, διαφέρει από χώρα σε χώρα και στην περίπτωσή μας διαφέρει από μέρα σε μέρα αναλόγως της επικοινωνιακής διαχείρισης των διαγνωστικών ελέγχων.

Στον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών των νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και συνεχίζει. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος και οι εικόνες των μαζικών τάφων στη Βόρεια Ελλάδα είναι η πιο θλιβερή αποτύπωση της κυβερνητικής αβελτηρίας.

Δεν είναι μόνο η σκανδαλώδης μη στήριξη του ΕΣΥ με τις απαραίτητες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, δεν είναι μόνο οι ψευδείς αναφορές περί αυτών των προσλήψεων, δεν είναι μόνο η πλήρης αδιαφάνεια στη συλλογή και παρουσίαση των στοιχείων συγκριτικά με τις περισσότερες δυτικές χώρες, δεν είναι μόνο η ελλιπής ιχνηλάτηση και η απουσία μαζικών ελέγχων (με τυχαίες δειγματοληψίες) που αποτελούν εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης.

Η ανυπόφορη, για ακόμα μια φορά, επικοινωνιακή διαχείριση από τον υπουργό Υγείας, με επικλήσεις στο συναίσθημα, στον πατριωτισμό των 20 εθελοντών γιατρών του ιδιωτικού τομέα συνιστούν, μεταξύ άλλων, ευθεία πρόκληση απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς του ΕΣΥ.

«Ουδέποτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα για το ΕΣΥ όσα έκανε η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη» δήλωσε χθες περήφανα ο Βασ. Κικίλιας. Εχει δίκιο, πράγματι, ποτέ τόσο λίγοι δεν έκαναν τόσο πολλά -αρνητικά- για τόσο πολλούς σε τόσο μικρό χρόνο. «Σταματήστε να μας “βοηθάτε” με την πολιτική σας που σκοτώνει» φώναζαν χθες οι νοσοκομειακοί γιατροί στις Σέρρες...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: