24.12.20

Η Μαρέβα χορηγός του υιού Κουτσολιούτσου;...


Δημήτρης Τερζής

Πες πες, όλο και κάτι θα μείνει. Η υπόθεση Folli Follie που απασχόλησε την πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες -κι ενώ η Ελλάδα με βάση διεθνείς αναφορές κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις της λίστας των χωρών που αντιμετωπίζουν σωστά την πανδημία- απέδειξε (με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία) ότι οι... γκεμπελικού τύπου «αποκαλύψεις» ζουν και βασιλεύουν, κυριαρχώντας στο πολιτικό σκηνικό.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η υπόθεση της εταιρείας Κουτσολιούτσου όπως παρουσιάστηκε, εμφανίζοντας ως σίγουρο το γεγονός ότι 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν περίεργα πάρε-δώσε με αυτήν, ήταν άλλο ένα ενορχηστρωμένο χτύπημα με άμεσο στόχο, αφενός, να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αφετέρου, να μετατοπίσει την πολιτική ατζέντα σε άλλο πεδίο, την ώρα που η χώρα μετράει χιλιάδες νεκρούς λόγω της πανδημίας και η οικονομία κλυδωνίζεται.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν και η -δήθεν- εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, επειδή το όνομά του αναφερόταν σε ένα από τα επίμαχα μέιλ του στελέχους της εταιρείας. Ελάχιστα ΜΜΕ ανέφεραν ότι η ίδιοι οι ελεγκτές της PWC (της εταιρείας που πραγματοποίησε τον έλεγχο στη Folli Follie) σημείωναν στην έκθεσή τους ότι το περιεχόμενο των μέιλ δεν επιβεβαιωνόταν από την έρευνά τους. Μικρό το κακό. Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε και πάλι στο κάδρο ως εν δυνάμει «ένοχος», λίγες μέρες μόλις μετά την άλλη απίστευτη ιστορία που στήθηκε με την αρωγή πολλών ΜΜΕ και αφορούσε την κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο.

Ολως τυχαίως, όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής που αφορά τις διάφορες συμβάσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και αρκετές εκ τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει ως «αδιαφανείς». Για το ίδιο ζήτημα εξάλλου πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερώσει σχετικά με επιστολή τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας του να απαιτήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο την επίσπευση των ελέγχων σε αυτές τις συμβάσεις.

Χθες πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση, αναδεικνύοντας το θέμα χρηματοδότησης μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας που είχε πάρει το 2014 ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, γιος του ιδρυτή της Folli Follie, και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τη ΜΚΟ Endeavor Greece, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Με σχετική ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει πλέον ερωτήματα στον πρωθυπουργό για τη σχέση του με τον κ. Κουτσολιούτσο. «Περιμένουμε λοιπόν να δώσει απαντήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, «γιατί, θέλει δεν θέλει, το στήσιμο που επιχειρεί είναι τόσο κραυγαλέο που οι αποκαλύψεις αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξεδιαλύνουν το κουβάρι. Ρωτάμε λοιπόν:

● Ποια η σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους;

● Με πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: