13.12.20

ΚΚΕ: Πληροφορίες για αυξημένα κρούσματα σε βιομηχανίες......της Δυτικής Αττικής...
Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των νοσοκομείων απαιτεί η ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που πριν λίγα 24ωρα έκανε λόγο για εκρηκτική κατάσταση στην εξέλιξη της πανδημίας στη Δυτική Αττική, χωρίς όμως να... ενημερώσει με συγκεκριμένα στοιχεία και κυρίως χωρίς να ανακοινώσει τα απαραίτητα μέτρα για την αναχαίτισή της.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πληροφορίες για αυξημένα κρούσματα σε βιομηχανικούς χώρους δουλειάς, πληροφορίες που επιβεβαιώνονται κι από την επίσημη ενημέρωση του δημάρχου Ελευσίνας στον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κώνστα.

Η ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει πως «η δικαιολογημένη ανησυχία υγειονομικών για την εξάπλωση του ιού, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στον λαό και την εργατική τάξη της περιοχής εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους, αλλά και της απουσίας κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της υγείας.

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους μεγάλους χώρους δουλειάς. Στη Δυτική Αττική συγκεντρώνεται ένα μεγάλο τμήμα της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας, συγκεντρώνονται μεγάλοι χώροι δουλειάς με εργοστάσια όλων των κλάδων, με αποθήκες μεγάλων αλυσίδων super market, με εταιρείες logistics και άλλα, γύρω και εντός του αστικού ιστού. Σε όλη την περιοχή, βγάζει μάτι η απουσία των κρατικών ελεγκτικών υπηρεσιών για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία σε αυτούς τους χώρους. Τη στιγμή, μάλιστα, που στην περιοχή είναι κοινό μυστικό ότι σε χώρους δουλειάς, κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας υπάρχει απόκρυψη κρουσμάτων, καταπατούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο βωμό του κέρδους των ομίλων. Μάλιστα με ευθύνη της κυβέρνησης το συγκοινωνιακό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή παραμένει άθλιο ακόμα και τώρα, με αποτέλεσμα τις πρωινές και απογευματινές ώρες εργάτες να στοιβάζονται στα ΜΜΜ για να πάνε στον χώρο δουλειάς τους ή για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εγκληματική πολιτική που μας έχει οδηγήσει ως εδώ συνεχίζεται, η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της και δεν ακούει τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής, του Θριάσιου Νοσοκομείου που απαιτούν όλα όσα είναι απαραίτητα για να δώσουν τη μάχη με επιτυχία. Ταυτόχρονα, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλη τη Δυτική Αττική παραμένει σε τραγική κατάσταση, με το σύνολο των Κέντρων Υγείας να είναι υποστελεχωμένα χωρίς ιατρικό προσωπικό σε βασικές ειδικότητες. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ανησυχητικά. Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου παραμένει χωρίς προσωπικό καθαριότητας εδώ και 6 μήνες. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, μετά την εμφάνιση κρούσματος σε μέλος του προσωπικού, δεν έγινε πλήρης ιχνηλάτηση επαφών καθώς και ο αναγκαίος εργαστηριακός έλεγχος σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Τη ίδια ώρα περιοχές, σε δήμους της Δυτικής Αττικής με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων παραμένουν υποβαθμισμένες και με γενικευμένα προβλήματα που έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία των κατοίκων και των εργαζομένων, όπως η συνέχιση της λειτουργίας του καρκίνου του ΧΥΤΑ Φυλής, η μετατροπή της Δυτικής Αττικής σε θάλαμο αερίων από την ανεξέλεγκτη δράση των ομίλων, οι κίνδυνοι βιομηχανικών ατυχημάτων και άλλα. Ιδιαίτερα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Μενίδι και Μέγαρα συγκεντρώνονται κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντικειμενικά είναι πιο ευάλωτες στην πανδημία.

Η κυβέρνηση αντί να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο στον λαό, αντί να παζαρεύει με τους κλινικάρχες ανεβάζοντας το κόστος των τεστ, αντί να καλλιεργεί προσδοκίες και εφησυχασμό να πάρει έστω και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων στη Δυτική Αττική.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας, τα οποία θα τοποθετηθούν σε όλους τους δήμους.

Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

Να ενισχυθεί αποφασιστικά το Θριάσιο Νοσοκομείο που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στην ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: