16.12.20

Δεν υπάρχουν στοιχεία...



...για διαφορετική συμπεριφορά των μεταλλάξεων του κορονοϊού διαμηνύει ο ΠΟΥ...
Τα ελλιπή στοιχεία για ενδεχόμενη διαφορετική συμπεριφορά των στελεχών του κορονοϊού επεσήμανε η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μαρία Βαν Κέρκοβε μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, που συνδέουν μετάλλαξη του ιού με τη... ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων στη χώρα. Αυτό που εξετάζουν οι επιδημιολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι «αν υπάρχουν αλλαγές στα εξουδετερωτικά αντισώματα με ελέγχους για όλες τις παραλλαγές, που έχουν προσδιοριστεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτές οι παραλλαγές συμπεριφέρονται διαφορετικά» σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι παραλλαγές (του ιού) συμπεριφέρονται διαφορετικά. Προσέχουμε να το αξιολογήσουμε σωστά» τόνισε η επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μαρία Βαν Κέρκοβε μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, που συνδέουν μετάλλαξη του ιού με τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων στη χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Χάνκοκ, συγκεκριμένα, σε ανακοινώσεις του τη Δευτέρα υποστήριξε πως εντοπίστηκε «νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχύτερη εξάπλωση στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας» σημειώνοντας μάλιστα πως «η αρχική ανάλυση υποδεικνύει ότι αυτή η παραλλαγή αναπτύσσεται ταχύτερα από τις ήδη υπάρχουσες».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε από την πλευρά της η επιδημιολόγος του ΠΟΥ, αυτό που εξετάζουν οι επιδημιολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο «είναι να δουν αν υπάρχουν αλλαγές στα εξουδετερωτικά αντισώματα» πράγμα που «θα ελεγχθεί για όλες τις παραλλαγές που έχουν προσδιοριστεί», ενώ τόνισε πως «μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία ότι αυτές οι παραλλαγές συμπεριφέρονται διαφορετικά».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο Λονδίνο τα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία με 24.000 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις μέσα σε μια εβδομάδα. Σε ενημέρωση προς τους βουλευτές, η αναπληρώτρια επικεφαλής ιατρικής διεύθυνσης της Βρετανίας (CMO), Jenny Harries τόνισε πως οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς από την έναρξη της πανδημίας σημειώνοντας  διπλάσιο ποσοστό μέσα σε πέντε με επτά μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: