21.12.20

Εορταστική «διαβούλευση» για το νομοσχέδιο Πέτσα...


Η (προσωρινή) απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ για την ενσωμάτωση της Τηλεοπτικής Οδηγίας και τις νέες ρυθμίσεις στην ιδιωτική τηλεόραση δίνει τον... αναγκαίο χρόνο σε όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί κοινή συνισταμένη για τα επίμαχα ζητήματα που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών όσο και στους εργαζομένους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή περί τις 15 Ιανουαρίου, ενώ εκτιμάται πως μέσα στις γιορτές θα κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών Ενώσεων την περασμένη Δευτέρα πως στη Βουλή θα κατατεθούν μόνο οι ρυθμίσεις που αφορούν την παράταση των υποχρεωτικών κρατικών δημοσιεύσεων στον Τύπο, καθώς η παράταση λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, καθώς και εκείνες που αφορούν την Digea, δηλαδή, το ενοίκιο των περιφερειακών καναλιών και η έκπτωση φόρων για την εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 41, το οποίο προκάλεσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της τηλεόρασης, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί μόνο την αφαίρεση της απασχόλησης με δελτίο παροχής στους τηλεοπτικούς σταθμούς και την αύξηση του αριθμού των προβλεπόμενων 280 υποχρεωτικών θέσεων εργασίας ανά τηλεοπτικό κανάλι σε 320. Οι υπόλοιποι 80 θα προσμετρώνται από τις θυγατρικές ή τις συνεργαζόμενες εταιρείες...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: