18.12.20

Καταγγελίες για εργοστάσια χωρίς τεστ και μέτρα προστασίας...


Προβληματισμός επικρατεί μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου μέσα από το οποίο ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ενημέρωνε τον ΕΟΔΥ από τις 4 Νοεμβρίου για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, ζητώντας να γίνουν μαζικά τεστ, πολύ... πριν επιβληθεί το αυστηρότερο lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα που είναι σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Το έγγραφο έφερε στο φως ο ραδιοφωνικός σταθμός «Alpha 98,9», ενώ το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε ο κ. Κοσμόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Ραντάρ». Ο ίδιος ανέφερε πως όντως είχε στείλει υπόμνημα στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, μέσα από το οποίο εξέφραζε την ανησυχία του για τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή. Αφορμή τότε ήταν τα δεδομένα που υπήρχαν από τις σχολικές μονάδες, καθώς σε όλη την περιφερειακή ενότητα είχαν κλείσει 40 σχολεία, λόγω των πολλών κρουσμάτων.

Ο κ. Κοσμόπουλος επεσήμανε πως την επόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ έστειλε κλιμάκιο για τη διεξαγωγή τεστ μόνο στην Ελευσίνα, ενώ δεν προέβη σε κάποια άλλη κίνηση. Μέσα στο Νοέμβριο δεν έγιναν άλλα τεστ, σύμφωνα με τις καταγγελίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οδηγηθήκαμε σε σκληρότερο lockdown.

Στο ζήτημα της επιβολής του πιο αυστηρού lockdown στις περιοχές αυτές αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του OPEN TV, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα είναι σύνθετο, αφορά στη μεταφορά εργατικού δυναμικού... Θέλουμε πληρέστερη ενημέρωση για την περιοχή μας από τον ΕΟΔΥ».

Καταγγελίες εργαζομένων

Για αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, πλημμελείς ελέγχους και ολιγωρία κατηγορούν την κυβέρνηση τα Σωματεία Εργαζομένων της Δυτικής Αττικής, μετά το αιφνιδιαστικό σκληρό lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

«Η Δυτική Αττική "βράζει" με την πανδημία να έχει χτυπήσει "κόκκινο". Οι χώροι δουλειάς, μαζί με τα μέσα μεταφοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες διασποράς του ιού, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τη δική μας και των οικογενειών μας», καταγγέλλουν τα Σωματεία.

Τους ελέγχους που δεν γίνονται στις βιομηχανικές μονάδες αλλά και την απουσία του ΕΟΔΥ κατήγγειλε στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας Νίκος Ευάγγελος...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: