28.12.20

"Φορέστε μάσκα, ή αλλιώς περάστε έξω"...



Καλαμάτα: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία επειδή κάποιοι πιστοί δεν φορούσαν μάσκα (BINTEO)...
Μπορεί να ακούμε συχνά για ανθρώπους της εκκλησίας που υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός «σέβεται» τους χώρους λατρείας, όμως φαίνεται ότι η λογική δεν έχει χαθεί πλήρως. Το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. 


Συγκεκριμένα, ο ιερέας του ναού διέκοψε απότομα το μυστήριο όταν... παρατήρησε ότι στην αίθουσα βρίσκονταν άνθρωποι οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες. 

«Δεν θα κάνουμε διάλογο. Φορέστε μάσκα ή περάστε έξω», ακούγεται να λέει με έντονο ύφος αρκετές φορές στο σχετικό βίντεο, με κάποιους πιστούς να αντιδρούν. 

 
Μάλιστα, κάποιοι τον ρώτησαν γιατί δεν φοράει και ο ίδιος μάσκα, για να τους απαντήσει ότι η νομοθεσία εξαιρεί τους ιερείς και τους ψάλτες για να μπορούν να τελέσουν το μυστήριο. Μάλιστα, τους κάλεσε να ελέγξουν από μόνοι τους τη νομοθεσία. 

Στο ολιγόλεπτο βίντεο γίνεται σαφές ότι κάποιοι από τους πιστούς αρνούνται να συμμορφωθούν, με τον ιερέα να τους λέει: «Αντιρρησίες θα είστε στο σπίτι σας, όχι εδώ». 

Δεν γνωρίζουμε αν η λειτουργία τελικά ολοκληρώθηκε, όμως η σωστή αντίδραση του ιερέα δείχνει ότι πέραν των αρνητών, υπάρχουν και ευσυνείδητοι άνθρωποι στην εκκλησία, οι οποίοι έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους πιστούς αλλά και τον εαυτό τους. 
 

 vice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: