8.12.20

«Πώς έγινε το μπλόκο στο ΕΣΡ πριν από πέντε χρόνια»...


Στην πρόθεση της ΝΔ, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μη χορηγηθούν οι άδειες το 2016 απέδωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την ανακοπή της διαδικασίας συγκρότησης του ΕΣΡ, μιλώντας στην... Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Το κόμμα της ΝΔ ισχυρίστηκε το αντίστροφο, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε. Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε πως «στο διάστημα του 2015 και ύστερα, όταν πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, είχε γίνει ένα είδος πολιτικού μορατόριουμ, για να μην υπάρξει καινούργιο ΕΣΡ στο μεσοδιάστημα μέχρι να εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ». Και συνέχισε αναφέροντας τα εξής: 

«Επειδή υπήρχε καθυστέρηση εκλογής του προέδρου της ΝΔ, είχε υπάρξει συνεννόηση εις γνώσιν του κ. Μητσοτάκη, πριν γίνει πρόεδρος, τόσο για τον πρόεδρο του ΕΣΡ όσο και για μέρος της σύνθεσής του. Η συμφωνία ήταν η εκλογή προέδρου του ΕΣΡ να προχωρήσει μετά την εκλογή προέδρου της ΝΔ, σε συμφωνία με όλες τις πλευρές της ΝΔ».

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, που είχε και την ευθύνη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ την εποχή εκείνη, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη μπλοκαρίστηκε αυτή η διαδικασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από έναν χρόνο, σε τέσσερις διασκέψεις προέδρων». 

Αυτό κατά τον Νίκο Βούτση έγινε επειδή «η ΝΔ είχε την άποψη ότι έπρεπε να δοθεί ελευθέρως το φάσμα των αδειών και για αυτό δεν προσήρχετο στη συναίνεση που ήταν αναγκαία, ανεξαρτήτως ονομάτων, για να σχηματιστεί το ΕΣΡ»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: