14.12.20

ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση:«Αντιφάσεις και παλινωδίες»...


Η αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής έχει υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης»...

 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να... παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

 Στην ανακοίνωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με «περισσό θράσος όχι μόνο δεν προβαίνει σε καμία αυτοκριτική», ούτε αναζητά νέα εθνική στρατηγική για προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά «πραγματοποιεί επικίνδυνες για τη χώρα, λεκτικές ακροβασίες για να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις της». 

Και καταλήγει: «Με τόσες αντιφάσεις και παλινωδίες, είναι πια ολοφάνερο γιατί η αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής έχει υπογραφή "Κυριάκος Μητσοτάκης"». 

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 

 Με περισσό θράσος η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν προβαίνει σε καμία αυτοκριτική για τα τραγικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όχι μόνο δεν αναζητά νέα εθνική στρατηγική για προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και επανεκκίνηση των διερευνητικών, αλλά πραγματοποιεί επικίνδυνες για τη χώρα, λεκτικές ακροβασίες για να δικαιολογήσει τις αντιφάσεις της. 

Στα ευρωτουρκικά: το δόγμα της "απομονωμένης Τουρκίας" έγινε το αφήγημα της "μικρομεσαίας Ελλάδας" που δεν μπορεί παρά να κάνει υπομονή, περιμένοντας την "αργή ΕΕ".Ούτε λόγος για την παντελή απουσία της Ελλάδας από τον ευρωτουρκικό διάλογο την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου ή για τους 8 μήνες που άργησε να θέσει θέμα κυρώσεων. 

 Στο Αιγαίο: όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανεκκινούσε τον διάλογο για στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η ΝΔ διύλιζε τον κώνωπα, διαμαρτυρόταν και μετά τις εκλογές δεν έκανε για μήνες τίποτα για να τον συνεχίσει. Σήμερα βγαίνει (ως λαγός;) ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και λίγα 24ωρα μετά από νέες navtex που απαιτούν αποστρατιωτικοποίηση νήσων του Αιγαίου καταπίνει την κάμηλο και μας λέει ότι "πράγματι" οι τουρκικές θέσεις έχουν νομική βάση σε αυτό το ζήτημα. Προσθέτει, δε, ότι δεν υπήρξε αναφορά στο Αιγαίο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (όπως το 2018-2019), διότι οι τουρκικές παραβιάσεις εστιάζουν, τελευταία, στην Ανατολική Μεσόγειο! 

 Στην Ανατολική Μεσόγειο: η Κυβέρνηση επιχαίρει διότι δήθεν η Ανατολική Μεσόγειος αντιμετωπίζεται ως ενιαίος χώρος για επιβολή κυρώσεων. Παραλείπει να πει ότι οι κυρώσεις θα αφορούν αποκλειστικά «γεωτρήσεις» και αν..., δίνοντας μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορεί να προβαίνει σε «έρευνες». Παραλείπει ότι ακόμα και οι γεωτρήσεις θεωρούνται με υπογραφή Μητσοτάκη «μη εξουσιοδοτημένες» αντί για «παράνομες». 

 Σε σχέση με την πολυμερή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο: σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ που δεν έχουν διαψευστεί, η Ελλάδα προέβη σε διαβήματα στα κράτη-μέλη ΕΕ τονίζοντας ότι θα συναινέσει στην πραγματοποίησή της Διάσκεψης μόνο αν τερματιστεί η τουρκική προκλητικότητα. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης συναίνεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να προχωρήσει η Διάσκεψη χωρίς όρους και εγγυήσεις; 

 Με τόσες αντιφάσεις και παλινωδίες, είναι πια ολοφάνερο γιατί η αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής έχει υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: