5.12.20

Mακρόν: Δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τα εμβόλια...



 ...ούτε και για τον κορονοϊό. 
Δυο είναι οι ειδήσεις της ημέρας από Γαλλία...
📍 Tα πρωτοφανή επεισόδια στη Γαλλία και πάλι σήμερα για το νόμο Kαθολικής Ασφάλειας τον οποίο ο Μακρόν δεν προτίθεται να αποσύρει. Έναν νόμο που ενισχύει την αστυνομοκρατία, πλήττει την ελευθερία της έκφρασης και καταδικάζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις ενώ ο ΟΗΕ τον έχει χαρακτηρίσει επικίνδυνο.  
📍 Και οι επιφυλάξεις Μακρόν για τα νέα εμβόλια και πιο συγκεκριμένα για το... εμβόλιο Pfizer-BioNTech, στο πλαίσιο της ειλικρίνειας και της διαφάνειας που έχει υποσχεθεί στους γάλλους γύρω από το θέμα. 
Παρακάτω η ακριβής μετάφραση των απαντήσεων που έδωσε χθες ο Εμμανουέλ Μακρόν, για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης του.  
Η συνέντευξη Μακρόν => https://www.msn.com/.../coronavirus-macron-tr.../ar-BB1bDEMC

🔴 Αποσπάσματα 

0.25 «Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό και δεν γνωρίζουμε τα πάντα φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει»
1.29.27 (Τον ρωτούν γιατί δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο)
«Εγώ θα ήμουν  πολύ προσεκτικός πάνω στο θέμα, δεν είμαι επιστήμονας, ούτε γιατρός. Καταφθάνουν εμβόλια και δεν είναι μόνο ένα. Τώρα καταφθάνει ένα εμβόλιο με τον αγγελιαφόρο  RNA, είναι πρωτοποριακό κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε μ αυτή την τεχνολογία»
1.30.04 «Δεν πιστεύω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για αυτό το εμβόλιο, γιατί πρώτα απ όλα  πρέπει να είμαστε πολύ ειλικρινείς και πολύ διαφανείς. Δεν τα γνωρίζουμε όλα για αυτό το εμβόλιο όπως  δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τον ιό. Σε κάθε φάση θα λέμε ότι γνωρίζουμε για την αποτελεσματικότητα»
1.30.25 «Πιστεύω πολύ πιο πολύ στο να πείσουμε μέσω της διαφάνειας απ ότι στην υποχρέωση. Για τα εμβόλια που συνηθίζουμε να κάνουμε στα παιδιά, αποφασίσαμε να τα κάνουμε υποχρεωτικά στην αρχή της θητείας μου. Ήταν μια πολύ μεγάλη δημοκρατική συζήτηση στη χώρα μας και ήταν για εμβόλια που τα γνωρίζαμε απέξω (παρα πολύ καλά) Είχαμε εμπειρία δεκαετιών. Πιστεύω πως είναι αντιπαραγωγικό να κάνουμε υποχρεωτικό το εμβόλιο …εμβόλια που δεν γνωρίζουμε για μια παθολογία που είναι καινούργια

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε πως δεν γνωρίζουμε τα πάντα για τα εμβόλια
Mακρόν: Είναι αλήθεια
Δημοσιογράφος: Εγώ σαν πολίτης όταν μου το λένε αυτό …
Mακρόν: Είναι ανησυχητικό
Δημοσιογράφος: Είναι ανησυχητικό κάπου
Mακρόν: Το καταλαβαίνω
Δημοσιογράφος: Εχουμε όλα τα στοιχεία σήμερα για να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο;
Mακρόν: Όχι, όχι
Δημοσιογράφος: Δεν τα έχουμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: