5.11.20

Σβήσε το βίντεο τώρα!...


Αστυνομικοί... τραμπουκίζουν νεαρούς στην Ξάνθη...
 Μία καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία διακινείται από χθες στα social media και αφορά σε περιστατικό που εκτυλίχθηκε προχθές το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. 

 Συγκεκριμένα, ο... καταγγέλων αναφέρει πως βρισκόταν στο σημείο μαζί με φίλους φορώντας μάσκες και τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις, όταν αστυνομικοί τούς πλησίασαν και τους περικύκλωσαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, αστυνομικός που συστήθηκε ως Διευθυντής, τους είπε «Λοιπόν, σας δίνω περιθώριο πέντε λεπτά να έχετε φύγει όλοι στα σπίτια σας». Όταν ρωτήθηκαν για ποιο λόγο, ο άντρας φαίνεται να απάντησε «Δεν θα ρωτάτε εδώ. Απλά θα κάνετε ό,τι σας λέμε. Τέλος». 

 Ο καταγγέλλων υποστηρίζει, επίσης, πως οι αστυνομικοί τούς έβρισαν και τους οδήγησαν στο περιπολικό. Όταν συνειδητοποίησαν ότι μαγνητοσκοπούσαν το περιστατικό, τους ζήτησαν τα κινητά για να σβήσουν το υλικό. Αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνονται από βίντεο που σώθηκε και δημοσιεύτηκε μαζί με την καταγγελία. 

 Στο βίντεο που αναρτήθηκε και που αποτελεί συρραφή τριών διαφορετικών αποσπασμάτων, φαίνεται ακόμη ότι αστυνομικοί σχεδόν τραβούν από τα χέρια έναν νεαρό άντρα. Επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα της Ξάνθης προκειμένου να σχολιάσει το περιστατικό, αλλά μας παρέπεμψε στα κεντρικά γραφεία, στην Κομοτηνή. 

Παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, οι κλήσεις μας μένουν αναπάντητες. 
 Δείτε παρακάτω την αρχική ανάρτηση στο Facebook.

 
πηγη vice

Δεν υπάρχουν σχόλια: