29.11.20

Στην ΕΡΤ3 οι ειδήσεις ακολουθούν τα κέφια του Μητσοτάκη...


Και βέβαια τι είναι οι FT, το ρεπορτάζ και τα διαγράμματα τους μπροστά στον... 
Επικεφαλής της ΕΡΤ3; 

Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Γιαννούλη: Δυστυχώς η αλήθεια είναι τόσο δυνατή που δεν μπορεί να κρυφτεί από Άριστους, κατά δήλωση τους και μπαρουτοκαπνισμένους, αλλά και πάλι κατά δήλωση τους Ακέραιους και ευσυνείδητους δημοσιογράφους. Αφορά τον πίνακα που δημοσίευσαν οι FT για την κατάταξη της χώρας σε απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αν πράγματι αναζητήσετε, το βίντεο, και τις αναρτήσεις στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΡΤ3 θα βρείτε "μαύρο στην οθόνη και την ψυχή". Επισήμως αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα της είδησης. Μάλιστα. 


Ο τρόπος όμως που κατέβηκαν τα στοιχεία, χωρίς καμία επαρκή εξήγηση στο κοινό και τους πολίτες, οδηγεί και πάλι στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι εδώ και μήνες, η ΕΡΤ3 του επαγγελματία Γενικού μετατρέπεται σε αποπολιτικοποιημένη ζώνη ως προληπτικό μέτρο προστασίας από ανεπιθύμητες φωνές και θεσμούς. Κυβερνητικοποιείται όμως όταν η απουσία κάθε αντιπολιτευτικής φωνής, υποκαθίσταται από την παρέλαση κυβερνητικών στελεχών για ψύλλου πήδημα. Και όσοι έχουν την ευθύνη των ειδήσεων και της "γραμμής" δεν αναγνωρίζουν την θεσμική υποχρέωση ενός δημόσιου μέσου για πλουραλιστική και πολυφωνική εκπροσώπηση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Στην ΕΡΤ3 όμως όλα λύνονται με ένα τηλέφωνο. Μερικά τηλεφωνικά μπινελίκια που διαδοχικά ξεκινούν από 210, προχωρούν σε 2310 κατηφορίζουν ιεραρχικά και καταλήγουμε στο "Κόψτε το" "κατεβάστε το τώρα". Αυτό είναι η δεοντολογία του νέου "STATUS" που θα "φέρει" (να είναι καλά οι εξωτερικές παραγωγές) μία φρέσκια ματιά από τον "κόσμο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ενημέρωσης" (Φαιδρό αλλά υπαρκτό ως διάκριση περί δημόσιας και ιδιωτικής ενημέρωσης). 

Και βέβαια τι είναι οι FT, το ρεπορτάζ και τα διαγράμματα τους μπροστά στον Επικεφαλής της ΕΡΤ3; Και ποιος σας είπε ότι η δημόσια τηλεόραση, ραδιόφωνο και τα διαδικτυακά μέσα της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν, με ευκολία και ταχύτητα (κυρίως στο κατέβασμα) γεγονότα και ειδήσεις. Λογοδοτεί μήπως πουθενά η διοίκηση της; Είχε ποτέ την ευαισθησία να απαντήσει σε κάτι; ΌΧΙ γιατί η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος είτε είσαι, ή νομίζεις ότι είσαι πρωθυπουργός, είτε Επαγγελματίας Γενικός. Και βλέπεις αυτή την πόλη ως επαγγελματική μετανάστευση ή έρχεσαι να πάρεις κανένα τσουρέκι. Για την Ιστορία: ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ....ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: