29.11.20

Ν. Γκαρά: Η Κυβέρνηση επιχειρεί τη μετατροπή της ΕΡΤ σε ΝΔtv...


Σε ανακοίνωσή της η Νατάσα Γκαρά, Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ και αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καταγγέλλει πως η Κυβέρνηση επιχειρεί τη μετατροπή της ΕΡΤ σε ΝΔtv. 

Συγκεκριμένα η κα. Γκαρά αναφέρει:...
 "Και τι δεν έχουμε δει σε 1,5 χρόνο επιτελικής αριστείας. Φέικ φωτογραφίες σε ρεπορτάζ με στόχο την απροκάλυπτη προπαγάνδα. Απόκρυψη των επίκαιρων και πραγματικών ειδήσεων για το μείζον ζήτημα της πανδημίας, τη στιγμή που οι πολίτες χρειάζονται έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση. Κατάφωρη λογοκρισία ειδήσεων, με διαγραφή είδησης όπως συνέβη χθες στην ΕΡΤ3, μετά από…άνωθεν παρεμβάσεις, με παράλληλη μάλιστα προβολή θεμάτων «ψυγείου» που βγαίνουν από το συρτάρι σε μια απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας. Για πολλούς στην ΕΡΤ κάτι τέτοιο ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί.

 Καταγγελίες υπάρχουν εδώ και καιρό για συνεχείς προσπάθειες χειραγώγησης. Αποδεικνύεται ότι η σύσταση του επιτελικού κράτους και η μεταφορά των Δημόσιων Μέσων υπό τον Πρωθυπουργό, είχαν έναν και μόνο στόχο, τον πλήρη έλεγχό τους και την υποταγή στις επιταγές του. Ο Αρχισυντάκτης του Μαξίμου φαίνεται πως δουλεύει διπλοβάρδιες, αλλάζοντας αναρτήσεις, κατεβάζοντας βίντεο, ξαναγράφοντας ρεπορτάζ. 

Και όλα αυτά για να εξασφαλίσει την απόλυτη σιωπή και την απαλλαγή του κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του. Άλλοτε με τις Λίστες Πέτσα κι άλλοτε με τον «κόφτη» της λογοκρισίας. Θα λογοδοτήσει κανείς για όλα αυτά; Μια συγνώμη προς τους πολίτες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα ακουστεί; Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση, δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψει τη Δημόσια Τηλεόραση σε ΝΔtv...


Δεν υπάρχουν σχόλια: