5.11.20

Πέτσινη ενημέρωση...



Αντα Ψαρρά

Αλλη μια πλήρης διαστροφή είδησης επιχειρήθηκε εναρμονισμένα από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ Πέτσα και ειδικότερα τα ραδιοτηλεοπτικά που έλαβαν πρόσφατα και επιπλέον χρηματοδότηση. Ενώ... η ξεκάθαρη απόφαση των πρυτάνεων, με την απαραίτητη φυσικά ευγένεια και το καλωσόρισμα στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συνομιλήσει μαζί τους, λέει ρητά ότι το υπάρχον ποινικό νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές και τα όποια επιπλέον μέτρα πανεπιστημιακής φύλαξης θα πρέπει να αποφασίζονται αποκλειστικά από τα πρυτανικά συμβούλια και όχι από τα υπουργεία ΠροΠο ή Παιδείας, η είδηση μεταδόθηκε περίπου ως πλήρης συμφωνία των πρυτάνεων στην αστυνόμευση.

Σε όλα τα δελτία έπαιζε το καλωσόρισμα στην πρωτοβουλία και η υποτιθέμενη ταύτιση των πρυτάνεων με τον πρωθυπουργό, η οποία όμως αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το σκέλος της ανησυχίας τους για παθογένειες που οδηγούν σε φαινόμενα βίας. Ούτε τα περί επαρκούς νομικού πλαισίου, ούτε την κάθετη διαφωνία στην ιδέα Μητσοτάκη να ντύνει με άλλη στολή τους αστυνομικούς που βιάζεται να στείλει στις εισόδους των ΑΕΙ και στο διαφαινόμενο πρωθυπουργικό όραμα για επανίδρυση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας δεν συγκίνησαν τους ταγούς της ενημέρωσης.

Ούτε καν το ευγενικό άδειασμα Μητσοτάκη στο τέλος της ανακοίνωσης των πρυτάνεων, που ζητάει ενδελεχή συζήτηση με την πολιτεία πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, ενώ το μόνο που προς το παρόν προβληματίζει τους πρυτάνεις είναι το ενδεχόμενο ελεγχόμενης εισόδου σε χώρους με εξαιρετικά ευαίσθητες υποδομές ή χώρους διοίκησης.


Η ακαδημαϊκή κοινότητα, σε αντίθεση με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των καναλιών, που έδειχναν επί 24ωρα την εξευτελιστική φωτογραφία του ανθρώπου, εξοργίστηκε όπως όλοι μας με τη διαπόμπευση του πρύτανη αλλά δεν ενέδωσε στις ακραίες εμπνεύσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: