5.11.20

Η πολιτική φυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη...Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, έδειξε εμφανή σημεία πολιτικής αγωνίας. Χωρίς να εγκαταλείψει το προσφιλές του «εγώ» και το πρώτο πρόσωπο, ήταν νευρικός παρουσιάζοντας τα επιδημιολογικά διαγράμματα που, όπως είπε, επέβαλαν το νέο lockdown, απέφυγε αυτή την φορά να... κουνήσει το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης», και επανέλαβε με ένταση ότι η κυβέρνηση «θέλει τους πολίτες συμμάχους» και πως η πανδημία δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη, ο πρωθυπουργός έδειξε πως ακριβώς εννοεί και το «προσκλητήριο» για συμμαχίες και την μη μικροπολιτική εκμετάλλευση: Από πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έγινε γνωστό πως «μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και του lockdown, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κύριος Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».


Πιο απλά, η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες ακύρωσε τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε τον δρόμο της πολιτικής φυγής για να μην απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πολιτών – τους οποίους θέλει «συμμάχους» - για το χάος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που μετατράπηκαν τους μήνες πριν από το lockdown σε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή, πατήστε
ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: