25.8.19

Το VAR σας μάρανε!...


ΒΙΝΤΕΟ...

Χρειάστηκε μόλις μία αγωνιστική, και για την ακρίβεια η πρεμιέρα, με το περίφημο VAR (video assistant referee) στο ελληνικό πρωτάθλημα για να ευτελισθεί ακόμη και αυτό το τεχνικό μέσο και να...
αποδειχθεί ότι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει άλλη βαθύτερη ρίζα.

Όλα ξεκίνησαν με μια σκηνή τόσο... ελληνική! Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, οι αρμόδιοι στο κουβούκλιο του VAR στη Λαμία, "συνελήφθησαν" να παραλαμβάνουν σουβλάκια με delivery.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στιγμιότυπο "έριξε" τα κοινωνικά δίκτυα. Παρότι στο ματς Λαμίας - Παναθηναϊκού το VAR λειτούργησε αποτελεσματικά με καταλογισμό πέναλτι υπέρ των Πρασίνων, ελάχιστες ώρες αργότερα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το VAR "συνετρίβη".

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού - Αστέρα Τρίπολης, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι. Ο διαιτητής ζήτησε να δει το ριπλέι, πλην όμως εκεί δεν είδε ποτέ το βίντεο της επίμαχης φάσης αλλά κάποια μακρινά πλάνα από κάμερες που δεν είχαν εντοπίσει την παράβαση. Αντιθέτως, οι τηλεθεατές της Nova έβλεπαν τη σωστή λήψη, που μάλλον στο VAR ακόμη τη ψάχνουν.

Ανεξάρτητα με την ορθότητα ή όχι της απόφασης, το γεγονός πως δεν δόθηκε ποτέ στο διαιτητή η σωστή λήψη προκαλεί πολλά ερωτήματα. Αν έτσι κρίνουν, είτε ο διαιτητής μπορεί να αγνοεί όσα βλέπει, ακόμη και σε ριπλέι, είτε οι οθόνες του VAR αντί για τις επίμαχες φάσεις μπορούν να δείχνουν... καρτούν.

(Δείτε στο 4.10)


Την υλικοτεχνική υποδομή για το VAR είχε φροντίσει να προμηθευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση και το παραχώρησε στη Super League, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού πρωταθλήματος και ενίσχυσης της αξιοπιστίας του. Όμως φαίνεται πως κάποιοι συνεχίζουν να έχουν άλλα σχέδια, εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα και αντλώντας ισχύ, προστασία και επιρροή μέσα από το ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε αλλά η ανυποληψία ενισχύθηκε πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη αγωνιστική...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: