23.8.19

Από τη γεωπολιτική ξανά στη μικροπολιτική...


Μαζικές αντιδράσεις είχε στο λογαριασμό του στο τουίτερ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από απογοητευμένους δεξιούς και ακροδεξιούς, τις ακραία ρατσιστικές αντιλήψεις και...
προσδοκίες των οποίων είχε εκθρέψει ο αντιπολιτευτικός λόγος της Ν.Δ., που τώρα αναγκάζεται να τις υποστεί.

Απέναντι στις διαμαρτυρίες ότι δεν κάνει τίποτα για να ελέγξει την αυξημένη ροή προσφύγων και μεταναστών, όπως υποσχόταν, αλλά αντίθετα τη δικαιολογεί, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια τα επιχειρήματα των προκατόχων του, το γραφείο του υπουργού μπλόκαρε μαζικά λογαριασμούς που διαμαρτύρονταν.

Ο κ. Κουμουτσάκος έριξε την ευθύνη στον υπερβάλλοντα ζήλο νέας συνεργάτιδάς του που χειρίζεται το λογαριασμό. Και επέλεξε, σαν να ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, να υψώσει τον τόνο της κριτικής στο... ΣΥΡΙΖΑ, με μια έντονη ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να απαντήσει στον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ψυχογιό, που επισήμανε την «εκκωφαντική αλλά και κυνική προσγείωση της ΝΔ στην πραγματικότητα».

Πέρα από τα γνωστά περί «επιχειρησιακής ανικανότητας», «ιδεοληπτικής εμμονής» και «αδράνειας» του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως πρέπει τώρα να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν αφορούν τον ίδιο τον κύριο Κουμουτσάκο, έχει ενδιαφέρον η παρότρυνση προς τον ΣΥΡΙΖΑ «να προσπαθήσ[ει] τουλάχιστον να κατανοήσ[ει] το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην περιοχή μας τους τελευταίους μήνες και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ροών, επιδεινώνοντας έτσι μια ήδη εφιαλτική κατάσταση πέντε ετών».

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κύριος Κουμουτσάκος επιχειρεί να πείσει – ποιους άραγε; - ότι η γεωπολιτική έκανε την εμφάνισή της τη στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση η Ν.Δ. Προφανώς τα λέει στη νύφη για ν'ακούει η πεθερά.

Ήδη χτες στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κύριος Κουμουτσάκος προσπαθούσε να εξηγήσει τη δυσκολία των απελάσεων και τις εγγυήσεις που θέτει στη διαδικασία το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε «να τα γνωρίζει ο κόσμος και να μην παρασύρεται από την ευκολία του λαϊκισμού των ακραίων δικαιωματιστών και των εθνικιστών». Σήμερα επανέρχεται στην ευκολία της επίρριψης ευθυνών, των ανέξοδων καταγγελιών και της ανέξοδης αντιπολιτευτικής ρητορικής.

Από τη γεωπολιτική ξανά στη μικροπολιτική, ένα τουίτερ δρόμος...

Δημήτρης Αγγελίδης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: