22.8.19

«Δεν ξεχνάμε τη βοήθεια της Γαλλίας»...

«Με χαρά βρίσκομαι στη Γαλλία, σε ένα από τα πρώτα ταξίδια μου ως πρωθυπουργός. Είναι μια χώρα ισχυρή, σημαντική. Και σταθερή φίλη της Ελλάδας!», τόνισε ο...
πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο μας στάθηκε η φίλη Γαλλία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε πως «το κοινό μας παρελθόν μας δείχνει τον δρόμο του μέλλοντος».

Όπως σημείωσε ακόμη, «ύστερα από μια πολυετή κρίση η χώρας μας ξαναμπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης», ενώ ανέφερε ότι «με τον πρόεδρο Μακρόν γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια, γι’ αυτό και έχω μεγάλες προσδοκίες από τη συνεργασία μας».

«Θα συζητήσουμε για τη νέα αρχιτεκτονική της ΕΕ και τις μεγάλες προκλήσεις, για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις και όλα τα εργαλεία που πρέπει να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη υπέρ των λαών», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Να μιλήσουμε για μια Ευρώπη που προστατεύει τους πολίτες της, μια Ευρώπη που φυλάσσει τα σύνορά της, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης» είπε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επαίνεσε ακόμη την προσπάθεια συνεργασίας της Ευρώπης σε ζητήματα έκτακτης ανάγκης και αναφέρθηκε στη δομική επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (RescEU), ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής δράσης στους τομείς Άμυνας αλλά και σε τομείς που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και κάλεσε «να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια πράσινη ήπειρο».

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στον γαλλικό επιχειρηματικό κλάδο για επενδύσεις στη χώρα μας. «Θέλουμε η γαλλική επιχειρηματικότητα να είναι συμμέτοχη. Καλώ τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: