9.8.19

Ο Βρούτσης «βλάπτει σοβαρά» τους εργαζόμενους...

Ο Βρούτσης «βλάπτει σοβαρά» τους εργαζόμενουςΕίναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτεύεται ρενβασιστικά όχι μόνο κατά των πολιτικών αλλά και των ταξικών της αντιπάλων. Στους πολιτικούς της...
αντιπάλους δεν θα πρέπει να υπολογίζεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθεί ότι το δόγμα Μητσοτάκη, είναι αντίγραφο του δόγματος Τζώρτζ  Μπους:  «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας». 

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δια του επικίνδυνου πολιτικά, υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση έστειλε το μήνυμα πως έχει και ταξικούς αντίπαλους που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους, καθώς με πραξικοπηματικού τύπου τροπολογίες έδειξε ότι ευθυγραμμίζεται με τον ΣΕΒ.

Με τη τροπολογία που κατέθεσε, λοιπόν, στο παρά ένα ο μνημονιακός υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αίρεται το αιτιολογημένο των απολύσεων και η προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες. Γιατί κύριε Βούτση;

Τι απάντηση μπορεί να δώσει ο υπουργός Εργασίας στο ερώτημα  για το ποιος ωφελείται από αυτή την τροπολογία; Βεβαίως με το πολιτικό θράσος που υπάρχει μπορεί να ισχυριστεί ότι η μη αιτιολογημένη απόλυση ωφελεί τον εργαζόμενο. Ναι είναι ικανός για μια τέτοια απάντηση όπως και η πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών που προσπαθούν να μας πείσουν από χθες ότι η αιτιολογημένη απόλυση εργαζομένου αυξάνει, λέει τις απολύσεις και περιορίζει τις προσλήψεις. Ναι αυτό ισχυρίζονται!

 Όμως η τροπολογία αυτή υποκρύπτει πέραν όλων των άλλων και έναν δηλητηριώδη λαϊκισμό, γιατί αυτό τον νόμο που προέβλεπε την αιτιολογημένη απόλυση τον είχε ψηφίσει και η ΝΔ  το περασμένο Μάιο, αλλά τότε βλέπετε ήταν προεκλογική περίοδος και υπήρχε άγρα ψήφων.

Τι μεσολάβησε λοιπόν, από τον Μάιο και από που πήρε την εντολή ο υπουργός Βρούτσης για μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, μήπως από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ή μήπως από τον συντονιστή του κυβερνητικού έργου  Άκη Σκέρτσο, πρώην γενικό διευθυντή του ΣΕΒ που κατά σύμπτωση είναι ο ίδιος που έχει υπογράψει και την προσφυγή των βιομηχάνων στο ΣτΕ κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού;

Εάν βεβαίως ο κ. Βρούτσης ισχυριστεί ότι πρόκειται για καθαρά δική του νομοθετική πρωτοβουλία τότε θα πρέπει να αλλάξει και το τίτλο του υπουργείου του και από υπουργείο Εργασίας να το μετονομάσει σε υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης ή γιατί όχι και υπουργείο Εργοδοτών.

Ο υπουργός Εργασίας που μάλλον ονειρεύεται και εργάζεται για έναν εργασιακό μεσαίωνα κατόρθωσε να στρέψει εναντίον του όλη την αντιπολίτευση, όχι μόνο το ΚΚΕ, την ΜέΡΑ 25, βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, ακόμα και το πελαγοδρομών ΚΙΝΑΛ, γιατί όλοι, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι με την τροπολογία Βρούτση ο μόνος που βλάπτεται σοβαρά είναι ο εργαζόμενος και εκείνος που ωφελείται είναι ο εργοδότης, όχι ο συνεπής και ευσυνείδητος εργοδότης, αλλά το «λαμόγιο» εργοδότης που σηκώνει π.χ  όπλο και απειλεί εργαζόμενο  

Ο Γιάννης Βρούτσης, από την πρώτη στιγμή της  θητείας του στο υπουργείο Εργασίας, κατά την σκληρή μνημονιακή περίοδο Σαμαρά, είχε δείξει τις προθέσεις του, τις οποίες  δεν ανέχθηκε ούτε ο τότε υφυπουργός του Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος και παραιτήθηκε. Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στο παρασκήνιο της παραίτησής του, διατείνεται πως σε ερώτησή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, για το τί θα πουν και τι θα κάνουν απέναντι στην τρόικα η οποία ερχόταν, ο τότε πρωθυπουργός του απάντησε: «Στα τέσσερα... θα σου δείξει ο Γιάννης Βρούτσης πως είναι στα τέσσερα». 

Βεβαίως ο κ. Βρούτσης και τώρα λειτουργεί πρόθυμα εντός του πλαισίου ρενβασισμού  που έχει ορίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος φροντίζει ακόμα και με την γλώσσα του σώματος, ιδίως όταν αλαζονικά «αράζει» στην πρωθυπουργική θέση της Βουλής, να στέλνει το μήνυμα ότι κάνει ό,τι θέλει και λογαριασμό δεν δίνει.

Χωρίς ενδοιασμούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει ένα μοντέλο διακυβέρνησης που μοιάζει σχεδόν απολυταρχικό με κοινοβουλευτικό μανδύα που όμως άρχισε, ήδη, να γίνεται διάτρητος με αντισυνταγματικά βέλη.

Τα πρώτα δείγματα γραφής αρχίζουν πλέον να προκαλούν ανησυχία όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε νουνεχείς συντηρητικούς κύκλους που βλέπουν ότι με τον υπερσυγκεντρωτισμό του ο κ. Μητσοτάκης και την «γιάπικη» αντίληψη για την πολιτική, θα προκαλέσει εντάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνικές εκρήξεις και να χαθεί έτσι η ευκαιρία και της σταθεροποίησης της χώρας, αλλά και της σταθερής επανόδου της συντηρητικής παράταξης στην εξουσία. 

Βλέπουν επίσης ως άκρως ανησυχητικό, το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κλείσει ήδη ένα μήνα ζωής και ούτε ό ίδιος ο Πρωθυπουργός, ούτε καν ο υπουργός επί των οικονομικών δεν έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη και δεν έχουν επαφές με ηγεσίες των εταίρων ή επικεφαλής των θεσμών. Το πρώτο ραντεβού Μητσοτάκη τοποθετείται στα τέλη Αυγούστου με την Άνγκελα Μέρκελ και έτερο ουδέν, παρά τις προσπάθειες να κλειστεί ραντεβού με τον Μακρόν. Φαίνεται πως  φτάνουν μέχρι τις Βρυξέλλες τα πρώτα ανησυχητικά δείγματα γραφής αυτής της κυβέρνησης και το δείχνουν με τον τρόπο τους οι εταίροι...

Γιάννης Στρατάκης
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: