16.8.19

Χωρίς ενεργό ενιαίο μέτωπο στην Εύβοια...

Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά που κατακαίει για...
 
τρίτη ημέρα στην κεντρική Εύβοια μετά τη τιτάνια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τεράστια οικολογική καταστροφή έχει προκληθεί στην περιοχή Δίρφυος-Μεσσαπίων. Ενδείξεις εμπρησμού σύμφωνα με μαρτυρίες.
Κοντά στο χωριό Πλατάνα επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες των πυροσβεστών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η εξασθένηση των ανέμων και οι εκατοντάδες τόνοι νερού που ρίχτηκαν από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης βοήθησαν καθοριστικά ώστε το βράδυ της Πέμπτης να μην υπάρχει ενεργό ενιαίο μέτωπο στην περιοχή, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εντοπίζονται ακόμα στη χαράδρα βόρεια του χωριού Πλατάνα, στη θέση Καμπιά. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα δώσουν άλλη μια ολονύχτια μάχη. Με το που έπεσε το σκοτάδι ενισχύθηκαν τα πεζοπόρα τμήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα με στόχο να ελεγχθεί η κατάσταση.
Αυτό βέβαια υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί αρκετές ημέρες, καθώς η φωτιά δεν ελέγχεται ακόμα, ενώ υπάρχουν ακόμα άκαυτα σημεία, που με την αλλαγή του καιρού μπορεί να δώσουν νέες αναζωπυρώσεις.
Περιμετρικά του χωριού δημιουργείται αντιπυρική ζώνη από 6 βαριά ερπιστριοφόρα χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: