23.8.19

Τι είπαν Τσίπρας και Σκουρλέτης στην Κουμουνδούρου...

Χρειάστηκε μια σύσκεψη περίπου 1,5 ώρας στην Κουμουνδούρου και μια αναλυτική και εκτεταμένη εισήγηση του Πάνου Σκουρλέτη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο...
πρόεδρος και ο γραμματέας να συμφωνήσουν να κάνουν ένα “restart” ενόψει της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να τόνισε πως έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες τη μεγαλύτερη επίθεση σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κόμματος για ευθύνες που δεν του αναλογούν, αλλά και για τις απόψεις που έχει για το πώς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση έγινε σε μια πολύ κομβική στιγμή με το κόμμα να εμφανίζεται διαιρεμένο στα δύο και με τις ισορροπίες να είναι πολύ λεπτές μετά από όλα όσα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί. Δεν είναι τυχαίο πως καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν στο newpost.gr ότι ήταν καλύτερο που στη κουβέντα συμμετείχαν ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Μιχάλης Καλογήρου και δεν έγινε μόνο μεταξύ των δύο. Η “διαιτησία” φέρεται να βοήθησε να μην πέσει περισσότερο “λάδι στη φωτιά” σε μια χρονική στιγμή που κανείς δεν περίμενε να υπάρξει απόλυτη συμφωνία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες στην Κουμουνδούρου εμφανίστηκε αποφασισμένος, σε πρώτη φάση τουλάχιστον να βρεθεί μια “χρυσή τομή”. Φέρεται κατά τη διάρκεια της μίνι σύσκεψης να ήταν συγκρατημένος και παρά τις διαφωνίες του να κατανόησε πως σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράστηκαν τα όρια.

Δεν είναι τυχαίο πως σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στη διαρροή που υπήρξε αργά χθες το απόγευμα από τον ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίστικε πως συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα και το χρονοδιάγραμμα για τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος. Παράλληλα προκειμένου να δοθεί ένα κλίμα σύμπνοιας προστέθηκε πως “η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος”.

Σε αντίθεση με τις χθεσινές κομματικές πηγές στελέχη της Κουμουνδούρου που μίλησαν στο newpost.gr παραδέχονταν πως η συζήτηση που ξεκίνησε δεν θα μπορέσει να “μαζευτεί” τόσο εύκολα. Όχι μόνο γιατι θα ανοίξει στα όργανα του κόμματος το επόμενο διάστημα, αλλά γιατί τα δύο “στρατόπεδα” μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα κάνουν πίσω από τις θέσεις τους, ενώ και η ΝΔ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την εσωστρέφεια στην οποία έχει μπει το κόμμα.

Η σύγκρουση που έχει ξεκινήσει έχει ενοχλήσει αρκετούς μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα που απαιτούν ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στο αντιπολιτευτικό του έργο και να βρεθεί οπωσδήποτε συντεταγμένος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Σημείωνουν πως σε μια περίοδο που το κόμμα θέλει να εγγράψει νέα μέλη το ζητούμενο είναι η εικόνα να είναι η καλύτερη δυνατή και ζητούν από όλες τις πλευρές να βάλουν “νερό στο κρασί τους” και σε κάθε περίπτωση να σταματήσουν τα “χτυπήματα κάτω από τη μέση”.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οριστεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου την οποία θα απαρτίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας με γραμματέα τον Πάνο Σκουρλέτη...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: