1.8.19

Δημοσιογράφος έβγαλε είδηση για Περιστέρα και Τσίπρα...

Λίγο καθυστερημένο ψάρεμα από το Διαδίκτυο, αλλά αξίζει. Ο άνθρωπος έχει τις πληροφορίες του και με τις φωτογραφίες από τη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας τις...
τεκμηρίωσε: «Κάτι τρέχει με την Περιστέρα» έγραφε στον τίτλο και στον υπότιτλο μας έκλεισε το μάτι: «Αλλά τι;» αναρωτήθηκε με νόημα. 

Ο διαδικτυακός δημοσιογράφος δεν άφησε το θέμα έτσι. Κινήθηκε απαρατήρητος και αθόρυβος μέσα στο πλήθος των εκλεκτών καλεσμένων, χώθηκε στα πηγαδάκια, κρυφάκουσε, ρώτησε τις πηγές του, και μας πληροφόρησε:

«Το εντυπωσιακό στοιχείο» έγραψε (ναι, το πιο εντυπωσιακό!) «είναι ότι τα περισσότερα κους κους είχαν αντικείμενο σχολιασμού όχι μια παρουσία, αλλά μια απουσία. Της Περιστέρας Μπαζιάνα».

Κι όλα αυτά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας «προσήλθε στη δεξίωση συνοδευόμενος από την Όλγα Γεροβασίλη». Γιατί; Επειδή «η σύντροφός του έλαμψε δια της απουσίας της».

Το ρεπορτάζ μας πληροφορούσε ακόμα ότι ακούστηκαν πολλά σενάρια που συνέκλιναν στο ίδιο συμπέρασμα. Για την ακρίβεια στο τέλος του κειμένου ο ρεπόρτερ μας έκλεινε πάλι το μάτι, γράφοντας:

«Τι συνέβη και η κ. Μπαζιάνα έλειπε; Τα σενάρια που ακούστηκαν πολλά. Τα περισσότερα εκ των οποίων συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Η απουσία της δεν έτυχε. Πέτυχε…»

Ο δημοσιογράφος είχε την ειδησάρα στο χέρι ότι «κάτι τρέχει»• ουδείς άλλος την ήξερε. Απλώς, όλοι οι άλλοι ήξεραν ότι όλοι οι προσκεκλημένοι πήγαν ασυνόδευτοι (ή μη συνοδεύντας) αφού οι προσκλήσεις ήταν προσωπικές, χωρίς τις/τους συνοδούς τους. Αν πρόσεχε, θα έβλεπε ότι στο κήπο του Προεδρικού υπήρχαν 1.300 μπακούρια, όσοι κι οι παριστάμενοι, δηλαδή.

Και για να σοβαρευτούμε: δημοσιογραφία Διαδικτύου είναι αυτή, φυσικά όχι όλου, αλλά ενός πολύ μεγάλου μέρους του -ίσως του μεγαλύτερου...



harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: