1.8.19

Τα 21 σκάνδαλα που αποκάλυψε ο Πολάκης...


Με μία κούτα από έγγραφα και φακέλους με τα σκάνδαλα που αποκάλυψε και τα οποία τώρα «πληρώνει» ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με τον πρ. αναπληρωτή υπουργό, γι’ αυτά τα...
σκάνδαλα στοχοποιήθηκε από τα ΜΜΕ και από το αντίπαλο πολιτικό σύστημα.

Στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε σε τουλάχιστον 21 σκαΝ.Δ.αλώδεις υποθέσεις.

1) 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Διορίστηκαν παρανόμως 23 άτομα επί Άδωνι Γεωργιάδη, «που ήταν ο τρόπος να αυξήσει κατά 23 άτομα τους μετακλητούς του, όταν είχε ολοκληρώσει τον αριθμό που επιτρεπόταν τότε». Για το σκάνδαλο αυτό ο Στ. Πουλής έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για 4 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. «Νόθευσαν έγγραφα, πλαστογράφησαν έγγραφα, έκαναν απιστία κατά του Δημοσίου, διασπάθιση δημοσίου χρήματος», είπε ο Π. Πολάκης σημειώνοντας ότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος φτάνει τα 150.000 ευρώ.

2) 57 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ: η διασπάθιση δημοσίου χρήματος φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, εμπλέκεται «η ίδια συμμορία»: Παπαδημητρίου, Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου. Το πρώτο δικαστήριο για τα πλημμελήματα έγινε στις 19 Ιουλίου και αφορούσε τη σύσταση συμμορίας.

3) Στον Στ. Πουλή, είπε ο Π. Πολάκης, η Αρχή Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες «του βρήκε 240.000 ευρώ στους λογαριασμούς, τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Για δύο χρονιές είχε πάρει γύρω στα 60 με 70 χιλιάρικα και έφερε τιμολόγιο για 25.000 ευρώ, τα οποία δεν είχαν σφραγίδες, δεν είχαν υπογραφές, άλλα λέγανε, άλλα είχε εισπράξει και έχει σταλεί αυτή η υπόθεση και στην Επιτροπή για την ανακριβή δήλωση του πόθεν έσχες, αλλά και στον Εισαγγελέα, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήμα». «Αυτός ο ένας ιδιώτης που με μηνύει ότι τον προσέβαλα», σχολίασε.

4) Αναθέσεις στον... μπατζανάκη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύμφωνα με τον πρ. αναπληρωτή υπουργό, ο Στ. Πουλής «ανέλαβε μέσα από παράνομες διαδικασίες αναθέσεων τη δομή των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ». Μαζί με τη σύζυγό του Μ. Θεοφιλάτου, που ως υπεύθυνη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ εισηγούνταν όλες τις δαπάνες, έδωσαν στον μπατζανάκη του (τον σύζυγο της αδελφής της Θεοφιλάτου, η οποία ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη...) με απευθείας ανάθεση τη συντήρηση του κτηρίου, του ξενώνα των οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με 130.000 ευρώ την πρώτη χρονιά και 150.000 ευρώ τη δεύτερη χρονιά. «Έδινε 150.000 ευρώ για ένα κτήριο 500 τετραγωνικών, για να έχει standby ένα συνεργείο, για να αλλάξει καμιά λάμπα ή να κλείσει κανέναν σωλήνα που θα χάνει νερό. Την ίδια στιγμή, σε αντίστοιχη δαπάνη για έξι κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε πολύ μεγαλύτερα κτήρια που είχε το ΚΕΕΛΠΝΟ πάνω στα σύνορα και στον Έβρο έδινε 25.000 ευρώ», είπε ο Π. Πολάκης...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: