2.3.19

Καυγάς Τσακαλώτου – Σταϊκούρα...


...για την αναβάθμιση από τον Moody’s...

Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου κατά δυο βαθμίδες, σε Β1 από Β3 που προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος Moody’s, έφερε και τον πρώτο πολιτικό καυγά ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα. 

«Λίγες μόλις ώρες μετά την...
παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody’s αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες. Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου», έγραψε αρχικά στον λογαριασμό του στο twitter, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 




Ο Χρήστος Σταϊκούρας του απάντησε άμεσα, επίσης μέσω twitter. «Ο κ. Τσακαλώτος άφησε τους “κύκλους” & έπιασε το Τwitter. Μάλλον οι μηχανισμοί των αγορών “φοβήθηκαν τα νταούλια” των “μαρξιστών”. Επί της ουσίας της κριτικής για υπερφορολόγηση οικονομίας & κοινωνίας, “κιχ”. Προφανώς, η αξιοπιστία δεν είναι το ισχυρότερο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ & του ίδιου», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας. 





Νωρίτερα, το βράδυ της Παρασκεύης, ο οίκος Μοοdy’s, είχε αναφέρει αναλυτικά τους λόγους για την αναβάθμιση της Ελλάδας. Αυτοί είναι: 


  • Η ενίσχυση της οικονομίας σε συνδυασμό με την επιτήρηση από τους δανειστές θα μειώσει περαιτέρω το ρίσκο ανατροπής των μεταρρυθμίσεων. 
  • Πλέον υπάρχει ιστορικό δημοσιονομικής υπεραπόδοσης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής βελτίωσης οφείλεται σε δομικά μέτρα. 
  • Εχει βελτιωθεί σημαντικά η βιωσιμότητα του χρέους από το πακέτο ελάφρυνσης του περασμένου Ιουνίου.



Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: